Condemnat a quatre anys un home per amenaçar tres joves de difondre fotos íntimes que havia aconseguit amb enganys

L'home es va fer passar per una dona que buscava xiques per a treballar de cambreres, gogós i ballarines
24 abril 2019 18:03h
L'home demanava a les xiques que es despullaren enfront de l'ordinador. DIARI LA VEU

ALACANT. L'Audiència Provincial d'Alacant ha confirmat la sentència per la qual un jutjat penal va condemnar a quatre anys i mig de presó un home que va amenaçar tres xiques, una d'elles menor d'edat, de difondre imatges íntimes en les xarxes socials.

Segons la sentència, facilitada aquest dimecres pel Tribunal Superior de Justícia valencià (TSJ), els fets van ocórrer entre agost i novembre del 2014, quan l'acusat es va valdre d'un perfil fals en Facebook per a fer-se passar per una dona que volia contractar les víctimes, d'edats compreses entre els 15 i els 23 anys, com a cambreres, gogós i ballarines en discoteques i altres locals d'oci.

Amb eixe pretext les va convéncer perquè accediren a fer una entrevista 'en línia'. En aquestes entrevistes l'acusat ocultava tant la seua imatge com la seua veu i feia creure a les perjudicades que això es devia a una fallada informàtica o a una avaria de la webcam instal·lada en el seu ordinador.

L'home demanava a les xiques que es despullaren enfront de l'ordinador, s'exhibiren en roba interior o en biquini, feren topless o es tocaren, entre altres coses. I quan elles es negaven, les amenaçava de difondre les imatges íntimes que ja havia obtingut en diferents xarxes socials.

El Jutjat penal número 8 d'Alacant va imposar en el seu moment a l'acusat, a qui va aplicar un atenuant per alteració mental, quatre anys i mig de presó com a autor d'un delicte de corrupció de menors i dos delictes d'amenaces condicionals a través d'Internet.

Davant eixa condemna, la defensa de l'home va presentar un recurs en el qual al·legava la realitat mèdica i mental el 2014. Puntualitza la sala que l'examen forense es va practicar el 2017 i que falten de proves que acrediten la seua situació tres anys abans.

A més, precisa que els fets es van produir al llarg de diversos mesos i que el modus operandi reflecteix "l'ús d'astúcia per a aconseguir enganyar a diverses dones joves". Per tot això, la Secció Tercera de l'Audiència alacantina desestima el recurs presentat per l'home i confirma la sentència del jutjat penal 8 d'Alacant.

next