Un conductor d'Alzira denuncia una "multa ideològica" de la Guàrdia Civil per dur un adhesiu de País Valencià

El denunciat considera que la pegatina no indueix a cap error en la identificació de la matrícula 
14 novembre 2019 21:28h
J.M. considera que la denúncia és "ideològica i arbitrària" i que així li ho ha fet saber a l'agent en el moment de lliurar-li la multa. Imatge d'arxiu. / PEP MORELL, EFE

VALÈNCIA. Un veí d'Alzira denuncia que la Guàrdia Civil l'ha multat per portar un adhesiu que posa PV –en referència al terme País Valencià– en la part posterior del cotxe. Segons la denúncia interposada per una patrulla motoritzada de la Guàrdia Civil contra J.M., els agents consideren que la pegatina col·locada al costat de la matrícula "porta a confusió".

L'adhesiu que ha motivat la denúncia, interposada aquest dijous a la CV-43, és una pegatina amb la bandera europea i les sigles 'PV' col·locada al costat de la matrícula a la part esquerra; tot just al costat del distintiu 'E' de la placa que indica que el vehicle ha estat matriculat a Espanya.

Segons es llegeix en la denúncia, a què ha tingut accés Diari La Veu, el fet denunciat és "circular amb el vehicle ressenyat les plaques de matrícula del qual tenen col·locades, en la part anterior o posterior, altres plaques, marques o distintius que puguen dificultar la llegibilitat o induir a confusió amb els caràcters reglamentaris de la mateixa". Aquesta descripció fa al·lusió a l'article 49.3 del Reglament General de Vehicles –i no al 49.2 com s'indica a la multa– i es podia aplicar al denunciat perquè porta en el seu vehicle "una pegatina junto distintivo país con iniciales PV y careciendo reflectante distintivo e conllevando a confusión [sic]".

Imatge del cotxe del conductor multat a Alzira. / DLV

El denunciat, que afronta una multa de 200 euros, explica que l'adhesiu no està dins de l'espai reservat a la matrícula i, per tant, considera que no indueix a error. Explica, a més a més, que era conscient d'on podia portar la pegatina i d'on no i per això la va posar on la va posar. Així, diu que no forma part de la placa ni tapa cap caràcter homologat pel Reglament de Vehicles. De fet, explica que a l'estiu ja el van parar pel mateix motiu i que finalment no el van multar després d'al·legar que no infringia cap article perquè l'etiqueta no estava sobre la matrícula.

J.M. considera que la denúncia és "ideològica i arbitrària" i que així li ho ha fet saber a l'agent en el moment de lliurar-li la multa. És més, assegura que recorrerà contra aquesta i que si guanya el recurs, denunciarà l'agent, que segons el denunciat ha mostrat una actitud "prepotent i altiva".

El veí d'Alzira ja s'ha posat en contacte amb els serveis jurídics de Plataforma per la Llengua i explica que des de l'entitat li han avançat que els seus tècnics consideren que la multa es pot recórrer "al 99%", tot i que esperaran una anàlisi més detallada del seu advocat.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next