Confecomerç preveu un repunt de les vendes amb l'inici de la campanya de rebaixes

La patronal del comerç valencià lamenta que el període de descomptes estiga liberalitzat 
28 juny 2019 11:05h
La confederació reclama una revisió de la normativa per a regular de forma més efectiva les rebaixes. / EDUARDO PARRA / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. Confecomerç CV, la patronal valenciana del comerç, espera amb "optimisme" aquesta campanya de rebaixes, ja que preveu un augment de vendes que podria arribar al 3% interanual. No obstant això, la patronal destaca que "des del canvi de normativa s'ha descontextualitzat aquest concepte i s'ha provocat fins i tot un minvament de garanties i de qualitat per als consumidors i s'ha permés posar a la venda productes adquirits expressament per a la campanya, en lloc d'aquells que són propis de l'excedent de temporada".

En aquest sentit, des de la confederació es reclama una revisió de la normativa per a regular de forma més efectiva aquest període, que a més des de la seua liberalització l'any 2012 s'ha convertit en una contínua "proliferació de descomptes" que es prolonga durant tot l'any, restant així impacte i repercussió a una de les temporades més importants de vendes per al sector.

Un gran nombre de comerços ja han iniciat el període, per la qual cosa s'espera una activitat "forta i intensa" durant aquest cap de setmana, que es prolongarà durant les primeres setmanes del pròxim mes, per la qual cosa es reforçaran les plantilles laborals, incentivant així la creació d'ocupació. Es preveu que la despesa per tipus de producte majoritàriament siga en equipament personal –roba, calçat, complements–, electrònica, xicotet electrodomèstic, llar, parament i decoració.

El comerç preveu compensar aquestes rebaixes amb la irregularitat registrada al llarg de la temporada i començarà la campanya amb descomptes de fins al 50%, que poden arribar fins al 70 i 80% al final de la temporada.

El president de Confecomerç CV, Rafael Torres, ha assenyalat que "la campanya de rebaixes ha perdut potència, per la qual cosa s'ha d'actuar en conseqüència i prendre decisions sobre aquest tema per a revitalitzar un dels períodes per excel·lència del comerç delimitant els diferents períodes i ordenant el calendari marcat per les diferents temporades, evitant així la confusió i ambigüitat al consumidor".

En aquest sentit, Torres ha assenyalat que des de Confecomerç estan pendent que "en breu" es constituïsca el nou govern espanyol i es puga reactivar la taula de regulació dels períodes de rebaixes amb la finalitat d'analitzar aquesta qüestió i que s'adopten solucions sobre aquest tema.

next