Confecomerç recull firmes per a declarar el Dia Mundial del Xicotet Comerç amb l'ajuda de 40 'influencers'

El sector llança una campanya per a potenciar els valors mediambientals, de proximitat, honradesa i sostenibilitat sota el lema 'Xicotet comerç. És el seu torn'
23 octubre 2019 11:56h
La campanya comença aquest dimecres i durarà tota la temporada nadalenca. / DLV

VALÈNCIA. La Confederació d'Empresaris del comerç, servicis i autònoms de la Comunitat Valenciana (Confecomerç CV) ha llançat una campanya que busca fomentar la compra als xicotets comerços i que té com a finalitat última aconseguir que es declare el Dia Mundial del Xicotet Comerç. Per a aconseguir-ho, compten amb la col·laboració altruista de 40 influencers.

L'objectiu és recollir les signatures necessàries mitjançant la plataforma change.org perquè, primer, a l'Estat i, després, al món s'aconseguisca declarar un dia del xicotet comerç. En aquesta línia, s'ha habilitat una pàgina web, www.essuturno.com, disponible en valencià i castellà, en la qual es pot signar la petició i veure un vídeo explicatiu sobre els valors que fomenta el comerç de proximitat.

El president de Confecomerç, Rafael Torres, que ha estat acompanyat de la directora general de Comerç, Rosa Ana Seguí, ha explicat que tot i que tindre un dia mundial no és imprescindible, sí que hi ha moltes raons per a declarar-lo.

Entre elles ha destacat la faceta mediambiental del xicotet comerç, que redueix la petjada de carboni, ja que no requereix la utilització del cotxe per a arribar; fomenta la reutilització de productes mitjançant la seua reparació, i es basa en la venda de productes de proximitat i quilòmetre zero i en la preservació del territori "perquè la millor Denominació d'Origen és la d'ací al costat", ha afirmat Torres.

També ha destacat la qualitat de l'ocupació que genera el xicotet comerç, amb treballs estables, ben remunerats i que afavoreixen la conciliació familiar enfront de la temporalitat que predomina, segons assenyala Torres, en les grans superfícies i cadenes. Per últim, ha valorat la proximitat i les relacions de confiança que s'estableixen entre qui ven i qui compra.

Aquesta campanya es completa amb la distribució entre tots els comerços associats de vora 200.000 bosses de paper amb la imatge de la campanya i lemes com 'Power al pequeño', 'Tu consumo, tu voto', 'Proud to buy local', 'Edició Limitada' i 'Fan del xicotet comerç'. També es distribuiran més de 10.000 cartells entre els comerços locals en els quals es recolliran els arguments per a comprar en comerços de proximitat.

La iniciativa, sota el lema 'Xicotet comerç. És el seu torn', es potenciarà també a través de xarxes socials, amb el suport de 40 influencers que mostraran a Instagram la seua aposta pel xicotet comerç.

La campanya, que comença aquest dimecres i que es realitza en el marc de l'inici de les compres nadalenques, compta amb un pressupost de vora 60.000 euros, que radiquen del conveni entre Confecomerç i la Conselleria d'Economia. Així, Torres ha agraït a la Conselleria i, en concret, a la direcció general de Comerç el suport al sector.

En aquesta línia, la directora general, Rosa Ana Seguí, ha remarcat l'aposta ferma de la Conselleria pel xicotet comerç i els seus valors. En aquesta línia, preguntada sobre la sentència del TSJ valencià respecte a Intu, ha assenyalat que la decisió judicial suposa tornar a la casella d'eixida. Segons explica, l'informe mediambiental actual no és vàlid, de manera que és obligatori realitzar-ne un altre, tot i que això no vol dir que el nou document acabe sent favorable per a l'empresa. Seguí ha apuntat que la sentència acaba d'arribar i que encara estan estudiant si hi recorreran o no.

Per part de Confecomerç, Torres ha reiterat el rebuig a aquest projecte de macrocentre comercial de capital estranger perquè consideren que destruirà més llocs de treball dels que crearà i que, a més, la riquesa que generarà no es quedarà al País Valencià.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next