La Confederació Hidrogràfica del Xúquer no adopta de moment cap mesura de desembassament "excepcional"

El Comité es tornarà a reunir en les pròximes hores per a fer un seguiment de la situació i prendre les decisions adients 
12 setembre 2019 11:49h
En funció del resultat del monitoratge de les variables hidrològiques, el Comité Permanent de la Comissió de Desembassament "actuarà en conseqüència durant les pròximes reunions". / VICENÇ SALVADOR TORRES GUEROLA

VALÈNCIA. La Confederació Hidrogràfica del Xúquer, que ha constituït el Comité Permanent de la Comissió de Desembassament per a gestionar les mesures necessàries davant la situació de fortes precipitacions derivades de la DANA, no ha vist necessari de moment adoptar cap decisió de desembassament "excepcional". No obstant això, en funció del resultat del monitoratge de les variables hidrològiques, "actuarà en conseqüència durant les pròximes reunions". Les decisions rellevants que puguen adoptar-se sobre aquest tema es faran públiques.

Així ho ha informat en un comunicat en el qual ha anunciat la constitució del Comité, que està integrat pel president, el comissari d'aigües, el director tècnic i els caps d'explotació, per a realitzar el seguiment de la situació i adoptar, si escau, les decisions adients, "especialment sobre possibles desembassaments extraordinaris".

El Comité és l'òrgan d'informació i assessorament de les autoritats competents en matèria de Protecció Civil durant el temps que transcórrega l'emergència fins que cesse aquesta situació o desapareguen els riscs associats a ella i, especialment, en relació als avisos del Sistema Automàtic d'Informació Hidrològica gestionat per aquest organisme.

A l'efecte de coordinació de les actuacions encaminades a controlar la situació d'emergència amb la resta d'organismes implicats, especialment els serveis de protecció civil, un tècnic de la Confederació s'ha integrat en el Centre de Coordinació Operativa Integrat (CECOPI), en aplicació del Pla Especial enfront del Risc d'Inundacions.

next