Confirmada la primera mort a Andalusia d'una pacient afectada pel brot de listeriosi

La víctima, de 90 anys d'edat, estava ingressada a l'Hospital Virgen del Rocío de Sevilla
20 agost 2019 13:28h

MADRID. La Junta d'Andalusia ha confirmat aquest dimarts, 20 d'agost, la primera mort d'una pacient afectada pel brot infecciós de Listeria monocytogenes. Es tracta d'una dona de 90 anys d'edat que estava ingressada a l'Hospital Virgen del Rocío de Sevilla.

Així ho ha confirmat la Conselleria de Salut i Família d'Andalusia, qui també ha informat de 34 casos nous d'infecció per Listeria monocytogenes, 31 d'ells a Sevilla, dos a Cadis i un a Huelva, de tal manera que el nombre total de casos confirmats des de l'inici de l'alerta, activada el passat 15 d'agost, és de 114. El nombre de pacients hospitalitzats és de 53, dels quals 18 són dones embarassades. Hi ha dos pacients en l'UCI i entre els ingressats hi ha dos nounats.

La distribució dels afectats per aquest brot, l'origen del qual està en el consum de carn de la marca La Mechá, és la següent: Sevilla, 35; Huelva, 7; Cadis, 5, i Màlaga, 6, mentre que en la resta de províncies andaluses no hi ha ingressats.

Aquest mateix dimarts, la ministra de Sanitat, Consum i Benestar Social en funcions, María Luisa Carcedo, ha confirmat que des del passat 16 d'agost està decretada l'alerta sanitària a tot l'Estat pel brot de listeriosi que s'ha registrat en diversos punts d'Andalusia per la carn entatxonada La Mechá i que també s'ha estés a Extremadura, amb un cas confirmat i altres quatre de sospitosos. Madrid també investiga un possible cas d'infecció per listeriosi.

next