Confisquen productes falsificats per valor d'1,2 milions d'euros a Elx i el Port d'Alacant

La Guàrdia Civil i l'Agència Tributària han intervingut 24.853 peces
22 febrer 2019 12:24h
També es van trobar 8.600 logos falsificats d'una marca de renom. / GUÀRDIA CIVIL

ALACANT. La Guàrdia Civil i l'Agència Tributària han dut a terme dues operacions contra el comerç de productes falsificats que han culminat amb quatre persones investigades per un delicte contra la propietat industrial. En total, s'han intervingut 24.853 peces i el perjudici per a les marques ascendeix a 1,26 milions d'euros, segons han informat aquest divendres en un comunicat conjunt la benemèrita i l'Agència Tributària.

Així mateix, a la localitat de Crevillent (Baix Vinalopó) la Guàrdia Civil ha estés acta administrativa per una infracció de contraban de 1.814 caixes de joguets que no havien passat les inspeccions pertinents de seguretat. En aquest cas, el perjudici econòmic ascendeix a uns 6.000 euros.

En l'operatiu més important, desenvolupat al Port d'Alacant, components de l'Oficina d'Anàlisi i Investigació Fiscal (ODAIFI) de la Guàrdia Civil i agents de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària han investigat una ciutadana algeriana de 37 anys com a presumpta autora d'un delicte contra la propietat industrial després de trobar a l'interior d'un contenidor 4.539 peces de peces de vestir, calçat i complements de 17 marques nacionals i internacionals de renom.

Aquesta dona va tractar de burlar els controls aportant documentació que deia que en el contenidor hi havia 258 caixes de peces de coll de cigne procedents de Turquia amb destinació Algèria. Però els controls exhaustius als quals està sotmesa la duana per la Guàrdia Civil i per Vigilància Duanera de l'Agència Tributària han detectat les falsificacions.

Després de realitzar un reportatge fotogràfic de les unitats de cada marca, aquestes es van remetre a les marques de moda i es va verificar la seua falsedat. A més, les marques s'han personat en el procediment com a afectades. El valor del perjudici estimat ascendeix a 1.100.520 euros.

Operació a l'aerport d'Alacant-Elx

Per part seua, en l'operació Nilian, desenvolupada a l'aeroport d'Alacant-Elx, la Guàrdia Civil va descobrir en la maleta d'una ciutadana xinesa 8.600 logos falsificats d'una marca de renom. Sense domicili conegut a l'estat espanyol i tan sols amb un passaport de turista, investigadors de l'Oficina d'Anàlisi i Investigació Fiscal (ODAIFI) de la Guàrdia Civil ho van tindre molt complicat per a esbrinar la destinació final a la qual acudiria aquesta dona per a col·locar els logos.

No obstant això, els agents van arribar fins a un familiar que residia a Elx (Baix Vinalopó) i que treballava en un comerç a l'engròs i al detall de peces de vestir i calçat situat en un polígon industrial.

Realitzar una inspecció de l'establiment en eixe moment hauria revelat només una part del presumpte delicte de falsificació, per la qual cosa es va optar per continuar amb vigilàncies discretes sobre les persones relacionades amb el local, la qual cosa va permetre descobrir que freqüentaven dos magatzems en aquell mateix polígon. Les visites eren assídues però curtes i sempre entraven d'amagat per una porta del lateral i mai per la principal.

El dia de la inspecció definitiva dels tres locals, els agents es van confiscar 7.344 parells de calçat esportiu falsificat de dues marques conegudes. Una vegada posats en contacte amb les marques, aquestes van confirmar que es tractava de falsificacions que íntegrament haurien causat un perjudici econòmic de 166.580 euros.

Finalment, la Guàrdia Civil ha investigat tres persones per un delicte contra la propietat industrial: dos homes de 41 i 42 anys i una dona de 66, tots de nacionalitat xinesa.

next