El Congrés Interpirinenc de Mitjans de Proximitat tanca amb èxit després de reunir 180 editors a la Seu d'Urgell

L'AMIC aposta per un model de subvencions que ajude a sufragar els costs de producció de les empreses
25 octubre 2019 14:11h
Davant l'èxit que ha tingut la trobada, l'organització es planteja dur a terme una segona edició en un futur. / ALBERT LIJARCIO

LA SEU D'URGELL (ACN). El Congrés Interpirinenc de Mitjans de Proximitat ha tancat amb èxit la primera edició, celebrada des de dijous a la vesprada a la sala de Sant Domènec de la Seu d'Urgell. En la trobada han participat 180 professionals d'aquest sector, xifra que representa més del doble del que preveia inicialment l'organització. 

Des de l'Associació de Mitjans d'Informació i Comunicació (AMIC) han destacat l'ampli ventall de perfils vinculats a l'àmbit comunicació que han assistit a l'esdeveniment i han valorat positivament els continguts que s'han tractat en les diferents ponències. En aquest sentit, veuen amb bons ulls el model de subvencions del País Basc, que destina ajudes per a finançar una part dels costos de producció d'aquest tipus d'empreses.

El president de l'AMIC, Ramon Grau, creu que s'han de tindre en compte altres factors, a banda del de l'audiència, a l'hora d'atorgar subvencions. Així, veu interessant que les ajudes es calculen en funció dels "costos estructurals" de les empreses, ja que en el cas del País Basc els recursos públics serveixen per a pagar un 30% dels seus costs de producció.

Grau s'ha mostrat satisfet per com s'ha desenvolupat el Congrés Interpirinenc de Mitjans de Proximitat, tenint en compte l'elevada assistència que s'ha registrat de persones provinents de diferents punts, com ara Catalunya, el País Valencià, Aragó, Navarra, el País Basc, la Catalunya del Nord, Andorra i l'Arieja. A més, ha destacat la qualitat de les ponències, que han versat sobre els eixos temàtics del model de negoci, la tecnologia i la creació de comunitats.

Davant l'èxit que ha tingut la trobada, l'organització es planteja dur a terme una segona edició en un futur. A banda de les presentacions, el congrés tenia com a objectiu fomentar un espai d'intercanvi d'experiències entre els professionals de la comunicació que hi han assistit. D'entre els temes que s'han posat sobre la taula, hi ha el de les mètriques per als mitjans de comunicació i per a la creació de comunitats de lectors, la presència de les dones als mitjans, la intel·ligència artificial en la gestió de les xarxes socials o la relació entre comunicació i comerç.

El Congrés ha sigut un projecte desenvolupat en xarxa, que ha impulsat l'AMIC amb la participació de les associacions basques HEKIMEN i TOKIKOM i professors d'universitats, i la dinamització per part de Mediàtic.

next