La conscienciació sobre els recursos hídrics centra el Formigues Festival de Benicàssim

La setena edició d'aquest esdeveniment per a famílies se celebra de l'11 al 12 de maig
24 abril 2019 17:30h
Activitats i jocs serviran també per a conscienciar els més menuts. / FORMIGUES FESTIVAL

CASTELLÓ DE LA PLANA. El Formigues Festival de Benicàssim, que celebrarà la seua setena edició 'Com l'aigua' de l'11 al 12 de maig, es prepara per a donar la benvinguda a un "mar cultural" ple d'activitats relacionades amb la conscienciació, l'aigua i el respecte a la naturalesa i als qui l'habiten.

L'agenda extramusical que eixirà a escena sobre la quinzena d'espais culturals del festival per a famílies té el propòsit de submergir el públic en la presa de consciència mediambiental i "protegir el mar que ens envolta" per a retornar-li els seus tons blaus, turqueses i verds, segons han indicat des de l'organització, "un mar d'accions divertides i educatives per a sensibilitzar els més xicotets i recordar als majors la urgència d'adoptar nous i bons hàbits per a protegir el nostre entorn".

Aquest compromís verd es farà notar en la desfilada de benvinguda: una gran cercavila marina que recorrerà junt amb Scura Splats els carrers de Benicàssim el divendres, 10 de maig, a les 19.30 hores i amb eixida des del mateix recinte VillaCamp, on des d'aquest dimecres a partir de les 18.30 hores el públic podrà acreditar-se i comprar les seues entrades en taquilla.

Aquesta aposta en verd també tindrà ressò en la primera de les actuacions de l'escenari Formigues: ReCiCiClaTeÁnDo, de la balladora Eva Varela, un espectacle que adapta el flamenc al públic menut i l'utilitza com a canal per a sensibilitzar sobre la importància del reciclatge per a cuidar el medi ambient. "Ballant el Como el agua, de Camarón, denunciarem el mal ús del plàstic, que es converteix en un mantó amb molta imaginació", han assenyalat des del festival.

A la platja Formigues se succeiran les iniciatives per a previndre la contaminació marina i netejar les platges. Creu Roja Castelló extrapolarà al recinte VillaCamp de Benicàssim la seua campanya 'Mediterrani, deixa que et cuide', que mitjançant jocs donarà a conéixer els valors i les problemàtiques del mar i promourà hàbits respectuosos i conscients per a previndre i reduir la contaminació marina. Per la seua part, l'ONG Pure Clean Earth estarà també molt present per a conscienciar sobre com el plàstic que es genera afecta a les platges.

Zona de jocs

La zona de jocs Formiguesplash es convertirà en la plataforma de reflexió sobre què fer de manera individual i col·lectiva per a blindar el medi marí. En aquest espai s'oferiran activitats per a reutilitzar botelles de plàstic; contacontes sobre diferents animals en perill d'extinció, com la balena blava; una gran gimcana de SEO/BirdLife; un taller de fotografia, i un joc perquè xiquets i xiquetes aprenguen a reduir la contaminació.

Debats i conferències

Quasi el 80 per cent de plàstic que es produeix acaba en el mar i en abocadors. El 80% dels residus que emergeixen en els oceans prové de terra i el 20% restant, de l'activitat marítima. En els últims deu anys s'ha produït més plàstic que en tota la història de la humanitat.

Sobre aquestes xifres tractaran les xarrades i debats del 'Fòrum Formigues & Plastic is over', una zona comuna per a aprendre a reutilitzar el plàstic i a obtindre eines per a reduir-lo. Algunes de les qüestions que es parlaran són el foment d'hàbits alimentaris que atenguen la diversitat i la cura del medi ambient, el sobreconsum del plàstic i el seu efecte i la quantitat d'aigua que es necessita per a fabricar un cotxe, un mòbil, uns vaquers o criar qualsevol animal que després es menja.

next