El Consell adquirirà 178 hectàrees en el cor del Desert de les Palmes per 1,8 milions d'euros

El president de la Generalitat ha valorat l'adquisició per l'interés paisatgístic i el seu "atractiu turístic"
29 octubre 2019 20:00h
Aquesta zona està situada al terme municipal de Benicàssim. / arxiu

VALÈNCIA. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha valorat l'adquisició de 178 hectàrees "en el cor" del parc natural del Desert de les Palmes pel seu interés paisatgístic i el seu "atractiu turístic".

Aquesta zona que l'administració valenciana adquirirà per 1,8 milions d'euros, segons la taxació tècnica, està situada al terme municipal de Benicàssim i és "una de les zones de major valor ecològic del parc", així com amb major valor històric, ja que es troba allí el castell de Montornés", ha assenyalat Puig.

El cap del Consell ho ha explicat després de la reunió que ha mantingut en la seu del Consell a Castelló amb el president del consell d'administració de l'empresa Cornisa del Azahar, José María Ferrer, propietària de les 4 finques que la Generalitat comprarà.

El president ha afirmat que "es pretén donar la major visibilitat possible al parc del Desert" i generar totes les sinergies possibles tant des del punt de vista paisatgístic com pedagògic i turístic o de l'estudi de la flora i la fauna del paratge.

Des del punt de vista del patrimoni cultural, els terrenys contenen el castell de Montornés, Bé d'Interés Cultural, que, com ha explicat el president, conforma "una part del que va ser la història de la conquesta de l'antic Regne de València i el que van ser els primers assentaments àrabs".

Així, ha informat Puig, es desenvoluparan "projectes transversals", com ja es va fer amb l'adquisició del pic del Penyagolosa i del Mas de Sanaüja, perquè "un dels grans tresors que tenim en la Comunitat Valenciana" puga estar "al servei dels ciutadans" i, alhora, impulse el turisme.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next