El Consell aporta 80.000 euros a la nova càtedra de drets lingüístics de la Universitat de València

El conveni preveu impulsar la investigació acadèmica i la promoció de cursos de formació i activitats de divulgació
31 maig 2019 12:20h
La finalitat d'aquesta càtedra és realitzar activitats relacionades amb la difusió i el reconeixement dels drets lingüístics. / COMPROMÍS

VALÈNCIA. El Ple del Consell ha aprovat un conveni entre la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport i la Universitat de València-Estudi General per a la creació de la Càtedra de Drets Lingüístics.

La finalitat d'aquesta càtedra, prevista en els pressupostos del 2019, és realitzar activitats relacionades amb la difusió i el reconeixement dels drets lingüístics, així com promoure el multilingüisme com a element de desenvolupament cultural i lingüístic sostenible.

La Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport aportarà un total de 80.000 euros a la Universitat de València amb la finalitat de col·laborar econòmicament en les despeses ocasionades pel funcionament de la càtedra en el desenvolupament de les activitats incloses en el conveni.

Entre les activitats que es contemplen en el conveni, està l'impuls de la investigació acadèmica mitjançant beques pre i postdoctorals, treballs de recerca i tesis, així com la col·laboració amb institucions i xarxes de la societat civil.

De la mateixa manera, s'inclou la promoció de cursos de formació i activitats de divulgació o la consolidació de la càtedra com un centre d'intercanvi, debat i reflexió amb l'organització de congressos, trobades, seminaris o conferències.

D'altra banda, la Universitat de València es compromet a desenvolupar el programa d'activitats acordat i justificar les despeses corresponents. A més, la Universitat es compromet a complir les obligacions previstes en la Llei general de subvencions i en la Llei de transparència, bon govern i participació ciutadana de la Comunitat Valenciana.

next