El Consell aprova ajudes de 9 milions per a Ford i de 3 per a Air Nostrum per a potenciar la innovació de les empreses

Les subvencions van destinades al desenvolupament de la factoria automobilística i a la substitució d'avions de l'aerolínia 
26 abril 2019 12:54h
El Consell ha celebrat el seu darrer ple abans de les eleccions. / DANIEL GARCÍA-SALA

VALÈNCIA. El ple del Consell ha autoritzat aquest divendres ajudes per a Ford i per a Air Nostrum per un valor tota de 12 milions d'euros. Segons ha explicat la Generalitat en un comunicat, el Ple del Consell ha autoritzat un conveni de col·laboració entre la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic i Air Nostrum per a subvencionar un projecte dirigit a la renovació de part de la seua flota per altres unitats més eficients, tecnològicament i mediambientalment, en el context de l'impuls a la transformació del model econòmic valencià.

La línia pressupostària, que ja figurava en els Pressupostos de la Generalitat de 2019, s'emmarca en el Pla de Transformació del Model Econòmic Valencià. La Generalitat, a través del Pla Estratègic de Subvencions 2018-2020 de la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic, aportarà una subvenció de 3 milions d'euros amb càrrec als pressupostos del 2019 per a posar en marxa aquesta mesura, en la qual l'aerolínia invertirà 252,4 milions d'euros.

En concret, es renoven fins a dotze aeronaus que seran substituïdes per altres de més eficients i sostenibles. Això suposarà la reducció de les emissions de CO₂ fins a un 10,45% per seient respecte a la tecnologia anterior, un menor consum de combustible, la reducció de la contaminació acústica, la incorporació de nous sistemes i tecnologies que permeten escurçar els temps de vol i la minimització de residus i de contaminació lumínica.

Ajudes a Ford

D'altra banda, el ple del Consell ha autoritzat la signatura d'un conveni entre Economia i Ford per a la realització de quatre projectes d'innovació i desenvolupament. El conveni, per a l'exercici 2019, té un import de 5.000.000 d'euros. Amb aquestes actuacions es pretén consolidar la planta valenciana com a referent mundial i continuar amb el procés de promoció de l'eficiència, competitivitat i sostenibilitat conjunta amb el teixit industrial valencià.

En concret, l'import de l'ajuda es distribueix d'acord amb les següents inversions per projecte: Desenvolupament i validació de prototips de vehicles híbrids i noves motoritzacions i millores tecnològiques en la plataforma CD: 600.000 euros; Desenvolupament i validació de prototips d'un nou vehicle CX482: 4.000.000 euros, i Desenvolupament i validació de nous prototips de motors (GTDI 2.0 i GTDI 2.3) per a la seua millora i modernització adequada a nous derivats de vehicles: 400.000 euros.

Segons el Consell, l'execució dels projectes potenciarà i millorarà la formació i l'ocupació, ja que es tracta d'activitats d'alt valor afegit que contribuiran al fet que tant el personal de Ford a Espanya com el de les seues empreses proveïdores adquirisquen noves qualificacions i coneixements com a conseqüència dels nous processos, les noves tecnologies desenvolupades o empleades i l'increment de la complexitat.

D'altra banda, també han autoritzat la signatura d'un conveni que té com a objectiu el suport a les inversions productives sostenibles en el sector de l'automoció durant l'exercici 2019. L'acord està dotat amb 4.005.000 euros destinats a inversions sostenibles per a la millora de l'eficiència energètica i mediambiental vinculades al procés de fabricació de motors per valor de 3.405.000 euros, i per una altra, a inversions sostenibles per a la millora de l'eficiència energètica i mediambiental destinades o vinculades al procés de fabricació de vehicles a motor per una quantia de 600.000 euros.

El Consell considera que l'increment d'eficiència repercutirà de forma positiva i directa en la resta de les empreses del sector de l'automoció i especialment en les 40 empreses proveïdores que aproximadament estan situades en l'àrea d'Almussafes.

next