El Consell aprova concedir ajudes directes urgents per a la substitució de vehicles afectats per la DANA

Les primeres estimacions apunten que el nombre de cotxes i motocicletes afectats pel temporal supera els 2.500
18 octubre 2019 12:51h
Les ajudes aniran destinades a compensar l'adquisició d'automòbils i motocicletes amb data de matriculació posterior a l'1 de gener del 2014. / Arxiu

VALÈNCIA. El ple del Consell ha aprovat un decret per a la concessió directa d'ajudes urgents dirigides a persones físiques que adquirisquen un nou automòbil o motocicleta en substitució d'aquells de la seua propietat declarats "sinistre total" com a conseqüència del temporal de pluja i vent produït per la DANA entre els dies 11 i 14 de setembre.

De conformitat amb les primeres estimacions del Consorci de Compensació d'Assegurances, el nombre de vehicles afectats per aquest temporal supera els 2.500, per la qual cosa, davant la magnitud d'aquesta xifra, procedeix la tramitació de les ajudes amb la màxima urgència, amb la finalitat d'atendre les necessitats de mobilitat dels seus propietaris.

El decret, a proposta conjunta entre la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública i la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, concedeix ajudes directes per un import global màxim d'1,5 milions d'euros per a pal·liar els danys produïts en vehicles per aquest temporal als municipis afectats.

Les presents ajudes aniran destinades a compensar l'adquisició directa o per mitjà d'operacions de finançament per lísing financer o arrendament per rènting (també anomenat lísing operatiu) d'automòbils i motocicletes amb data de matriculació posterior a l'1 de gener del 2014.

En concret, l'ajuda individualitzada ascendeix a 1.000 euros per a l'adquisició d'automòbil, tant de primera matriculació com usat. Per a l'adquisició de motocicleta de primera matriculació, l'import ascendeix a 200 euros i 100 euros per l'adquisició de motocicleta usada. En el cas d'adquisició d'automòbils elèctrics, híbrids i híbrids endollables, la subvenció s'incrementarà en 500 euros. A més, els automòbils susceptibles de ser incentivats hauran de figurar en la Base de Vehicles de l'IDAE.

Les persones físiques el vehicle de les quals haja sigut declarat "sinistre total" com a conseqüència de la DANA i que reunisquen els requisits per a ser beneficiàries tindran tres mesos per a sol·licitar les ajudes a partir de la seua publicació al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next