Un pla biennal vetlarà pel desenvolupament i compliment de la transparència de la Generalitat

L'estratègia tindrà vigència fins al 2021 i es farà una revisió intermèdia al 2020 per a mesurar el grau d'execució i compliment
26 abril 2019 13:18h
El pla consta d'una part diagnòstica i una altra de metodològica. / GENERALITAT

VALÈNCIA. El ple del Consell ha aprovat aquest divendres, 27 d'abril, el primer Pla Biennal de Transparència 2019-2021, que compta amb un pressupost d'1.315.720 euros. La iniciativa es posa en marxa després d'obrir un procés participatiu de consulta per a recollir aportacions i propostes de la ciutadania, un període que va finalitzar el passat 4 de març.

El nou pla, que pretén planificar la política de transparència de la Generalitat per a consolidar i aprofundir en el compromís adquirit, dona resposta a l'exigència de la societat d'aconseguir una transparència efectiva i obrir una finestra d'oportunitat per a traçar noves polítiques orientades a les necessitats de la ciutadania valenciana.

El primer Pla Biennal de Transparència suposa una aposta per a avançar cap a una administració transparent, íntegra, participativa, eficaç i basada en el bon govern, com a estratègia per a l'adopció del nou paradigma que suposa el govern obert i establir una nova forma de relació entre l'administració i la societat, destaca la Generalitat en un comunicat.

El pla consta d'una part diagnòstica i una altra de metodològica i està estructurat en tres nivells: sis grans línies estratègiques, mesures incloses en cadascuna de les línies i actuacions per a aconseguir els objectius. A més, recull la manera d'avaluar el seu grau de compliment.

Els eixos essencials del document s'orienten a garantir l'accés efectiu a la informació pública; promoure la cultura de la transparència entre la ciutadania; realitzar una gestió eficaç i eficient de la transparència; crear un marc de planificació, avaluació i rendició de comptes de les polítiques públiques; generar valor i coneixement a través del foment de l'ús de les dades obertes, i fomentar la innovació en la Generalitat a través de la col·laboració i la participació social i interna.

Per a mesurar el grau de compliment del Pla Biennal es realitzarà una avaluació intermèdia en el segon trimestre del 2020 que es podrà consultar en el portal GVA Oberta i que inclourà a més informació del grau d'execució de cada línia estratègica i cada mesura del pla.


next