El Consell aprova la regulació de les característiques del material electoral en entitats locals menors

La nova norma obeeix a diversos canvis rellevants en matèria electoral
1 febrer 2019 16:01h
Entre els canvis, destaca l'elecció de vocals a la Junta Veïnal. / EFE

VALÈNCIA. El Ple del Consell ha aprovat aquest divendres un nou decret pel qual es regulen les característiques de les paperetes, els sobres i la resta de material electoral que s'utilitzarà en les eleccions a entitats locals menors.

Aquesta norma, que substitueix el Decret 32/2011, de 25 de març, del Consell, obeeix a diverses novetats rellevants en matèria electoral. 

Entre els canvis, destaca l'elecció de vocals a la Junta Veïnal, a la qual, en els pròxims comicis, podran presentar-se candidatures a través de llistes tancades en aquelles entitats locals menors amb una població superior a 250 habitants o candidatures a través de llistes obertes de candidats en aquelles entitats locals menors amb una població igual o inferior a 250 habitants.

Set entitats locals menors

Al País Valencià, les entitats locals menors són els nuclis de població separats territorialment del municipi al qual pertanyen i que, tenint característiques peculiars, s'han constituït com una entitat local menor. Tenen la consideració d'entitat local i gaudeixen de personalitat i capacitat jurídica plena per a l'exercici de les seues competències.

Hi ha set entitats locals menors valencianes: la Barraca d'Aigües Vives (Alzira); el Perelló i Mareny de Barraquetes (Sueca); la Llosa de Camacho (Alcanalí); la Xara i Jesús Pobre (Dénia), i Ballestar (la Pobla de Benifassà).

next