El Consell crea la Comissió Delegada de Transició Ecològica i Sostenibilitat, presidida per Dalmau

L'organisme reunirà les conselleries i secretaries amb competències en Hisenda, Economia, Agricultura, Innovació, Política Territorial i Sanitat per a coordinar polítiques
13 setembre 2019 17:30h
El nou organisme pretén coordinar polítiques contra el canvi climàtic. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. El ple del Consell ha aprovat aquest divendres la creació i regulació de la Comissió Delegada del Consell de Transició Ecològica i Sostenibilitat Ambiental, destinada a coordinar les polítiques públiques i les accions de la Generalitat en aquesta matèria, així com la lluita contra el canvi climàtic i la mitigació de les seues conseqüències. 

"El canvi climàtic, la crisi ecològica global i les seues conseqüències sobre el planeta i les persones són un dels grans reptes del govern del Botànic", ha afirmat la portaveu del consell i vicepresidenta, Mónica Oltra, tot recordant que el primer eix de l'acord de govern està dedicat a la transició ecològica i a la lluita contra l'emergència climàtica. 

Aquest organisme estarà presidit pel vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, i formaran part d'ell les conselleries i secretaries autonòmiques amb competències en Hisenda, Economia, Agricultura, Innovació, Política Territorial i Sanitat.

"Els efectes del model econòmic i de desenvolupament actual sobre el medi ambient, el clima i els recursos naturals estan directament relacionats amb la pobresa, les desigualtats i el benestar o sofriment de les persones. Es tracta de problemes complexos amb efectes a curt i llarg termini que requereixen polítiques públiques ambicioses i transversals", ha expressat el Consell en un comunicat.

Per a desenvolupar aquesta tasca "tan complexa és necessari abordar àrees tan diverses com l'economia, l'agricultura, la sanitat i la política territorial". La creació d'aquesta Comissió Delegada respon a aquesta finalitat, ja que posarà en marxa "els mecanismes de coordinació necessaris que permetran la col·laboració dels diferents departaments del Consell", ha conclòs.

next