El Consell es compromet a estudiar la inclusió de l'atenció bucodental en la cartera de serveis públics

El sistema públic no inclou actualment la salut dental dels menors de 6 anys, de les embarassades ni dels adults
14 juliol 2019 13:41h
Des de la Generalitat alerten que "la salut dental i la salut general estan estretament unides" i recorden que "la prevenció en la salut dental pot prevenir malalties generals, i les revisions odontològiques poden anunciar malalties d'una altra part del cos humà". / AEDE

VALÈNCIA. Un dels compromisos de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública per a aquest semestre és iniciar l'estudi per a la inclusió progressiva de l'atenció bucodental en la cartera de serveis. 

En aquests moments, el dret a mesures de prevenció i tractament restaurador en la dentició permanent es troba molt restringit i deixa sense cobertura la població infantil de menys de 6 anys, dones embarassades, adults joves i majors –en els quals la pèrdua de dents els limita per a funcions tan bàsiques com una correcta alimentació– o persones amb limitacions físiques o conductuals que no poden rebre assistència ambulatòria.

Des de la Generalitat alerten que "la salut dental i la salut general estan estretament unides" i recorden que "la prevenció en la salut dental pot prevenir malalties generals, i les revisions odontològiques poden anunciar malalties d'una altra part del cos humà". Així, tal com expliquen, hi ha algunes malalties que semblen tindre una relació directa amb una mala salut bucodental. 

Per això, des de la conselleria corresponent proposen estudiar l'ampliació progressiva de la cartera de serveis, de manera que es complementen les activitats realitzades en les unitats d'odontologia, mitjançant la prestació dels tractaments dentals que necessiten persones majors de 75 anys, embarassades, persones amb diversitat funcional, pacients anticoagulants i col·lectius vulnerables.

next