El Consell concedeix una ajuda de 20.000 euros a actuacions de dignificació de les víctimes del terrorisme

Les activitats que se subvencionen són de formació, atenció psicosociolaboral i assistència jurídica, entre d'altres
12 abril 2019 13:40h
Familiars de les víctimes dels atemptats del 17-A, fent l'ofrena floral al mosaic de Joan Miró de la Rambla de Barcelona. Imatge d'arxiu. ACN / PERE FRANCESCH

VALÈNCIA. El ple del Consell ha autoritzat el conveni de col·laboració entre la Conselleria de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques i el Col·lectiu de Víctimes del Terrorisme (COVITE) per al desenvolupament d'activitats de dignificació de les víctimes del terrorisme. En eixe sentit, la conselleria destinarà 20.000 euros el 2019 per a l'execució d'aquestes iniciatives.

La finalitat d'aquesta línia d'ajudes és promocionar i realitzar activitats de dignificació a les víctimes del terrorisme, activitats destinades a l'atenció psicològica i jurídica i al foment de la integració sociolaboral d'aquest col·lectiu.

A més, la norma contempla l'organització d'activitats de conscienciació social destinades a deixar el testimoni de les víctimes com a part de la memòria i la història del nostre país i conscienciar el País Valencià de les conseqüències que produeix el terrorisme.

Entre les actuacions que realitzarà COVITE durant l'any 2019 figura la formació a treballadores i treballadors socials en atenció a víctimes del terrorisme, capacitant-los per a una adequada avaluació, intervenció i orientació social a les afectades i afectats pel terrorisme.

Més activitats

També es desenvoluparan programes d'atenció psicosociolaboral dirigits a les víctimes en situació de vulnerabilitat per pèrdua del treball degut a les conseqüències de l'atemptat terrorista i a les víctimes amb necessitat d'atenció psicològica i amb recursos econòmics limitats.

Cal destacar el programa d'assistència jurídica a víctimes del terrorisme, per a assistir en els processos administratius i jurídics als quals han de fer front. Aquesta és una de les demandes principals per part dels afectats una vegada cobertes les necessitats més urgents, com ara atenció mèdica, psicològica i social.

Finalment, l'organització de jornades de trobades terapèutiques i enfortiment de xarxes és un altre dels programes clau a desenvolupar per COVITE. Aquest projecte tracta de donar resposta a la necessitat de realitzar activitats per als associats per a afavorir espais de trobada. D'aquesta manera, s'evita l'aïllament, es comparteixen experiències i s'enforteix la xarxa afectiva i social que, sovint, està visiblement deteriorada.

next