El Consell declara l'emergència climàtica a través d'una declaració institucional

Es tracta d'un posicionament que ve motivat per "la demanda de la societat civil" i compromet formalment el govern a prendre mesures contra el canvi climàtic
6 setembre 2019 16:44h
El Consell considera el canvi climàtic "el repte més gran de la humanitat". / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. El Consell ha aprovat aquest divendres una declaració institucional que reconeix l'emergència climàtica i amb la qual es compromet formalment a portar endavant accions contra el canvi climàtic.

Tal com ha assegurat la vicepresidenta Mónica Oltra, el govern pretén "accelerar l'acció davant d'allò que segurament siga el repte més gran per a la humanitat". Un posicionament que ve motivat per "la demanda de la societat civil i dels moviments socials establerts en la geografia valenciana".

Oltra també ha destacat que la Generalitat "és conscient del greu impacte que el canvi climàtic està provocant i provocarà en el planeta". Així, ha incidit que ja s'ha elaborat l'Estratègia Valenciana de Canvi Climàtic i Energia 2030 per a "avançar cap a un territori més sostenible, a través de la mitigació, la investigació, sensibilització i cooperació, entenent la necessitat de polítiques transversals i cooperació en totes les escales". 

Entre les mesures que ha anunciat, es troben l'impuls a la Llei de Canvi Climàtic i Transició Ecològica, fomentar l'energia renovable, aconseguir una política de residus zero, garantir un model de mobilitat urbana i interurbana sostenible, fer valdre els recursos forestals i garantir l'adaptació al canvi climàtic en matèria de recursos hídrics. 

next