El Consell donarà suport als regants perquè no assumisquen els costs del posttransvasament Xúquer-Vinalopó

La consellera d'Agricultura, Mireia Mollà, ha afirmat que es crearà una comissió de treball entre les entitats afectades 
10 agost 2019 19:04h
Mireia Mollà va traslladar el seu suport als regants en les seues reivindicacions. / EFE IMATGE D'ARXIU

VALÈNCIA. La consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha assenyalat que, a causa de l'objectiu mediambiental del transvasament Xúquer-Vinalopó de recuperació dels aqüífers, "l'Estat ha de comprendre que els regants no han de suportar els costs d'explotació". A més, ha afegit que es crearà una comissió de treball per a abordar la situació del transvasament. 

Mollà es va reunir aquest divendres a Villena, junt amb el director general de l'Aigua, Manuel Aldeguer, i el director general de Transició Ecològica, Antonio García, amb la Junta Central d'Usuaris del Vinalopó, l'Alacantí i el Consorci d'Aigües de la Marina Baixa.

Mireia Mollà va traslladar el seu suport als regants en les seues reivindicacions. Els representants de la Junta Central d'Usuaris del Vinalopó, l'Alacantí i el Consorci d'Aigües de la Marina Baixa van manifestar la seua col·laboració i les seues necessitats.

En aquest sentit, i també en relació amb les infraestructures de competència autonòmica, la Conselleria va avançar que no té previst aplicar principis de recuperació de costs.

La consellera ha expressat, a més, que es crearà una comissió de treball per a abordar conjuntament la situació del posttransvasament, fruit de la voluntat de la Conselleria de col·laborar amb la Junta Central d'Usuaris del Vinalopó, l'Alacantí i el Consorci d'Aigües de la Marina Baixa.

next