El Consell estudiarà l'augment de les freqüències de pas del metro durant el mes de juliol

Les crítiques dels usuaris provoquen que el departament d'Arcadi España es plantege proposar "fórmules" a FGV i a Metrovalencia per a evitar la baixada del servei
7 agost 2019 12:22h
El conseller ha admés que l'ampliació de les freqüències no serà "fàcil", ja que compten amb limitacions normatives i pressupostàries. / IMATGE D'ARXIU EFE 

VALÈNCIA. El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha anunciat que estudiaran fórmules perquè l'any vinent es puguen millorar les freqüències de pas de Metrovalencia durant el mes de juliol i solucionar "la baixada de serveis" que es produeix en aquest mes. 

Arcadi España ha assenyalat a l'Agència EFE que ha escoltat "moltes crítiques i moltes queixes" d'usuaris del metro durant el mes de juliol, quan ha baixat la freqüència de pas i el nombre de serveis a causa d'una reducció de la demanda motivada perquè els estudiants ja no van a la universitat. 

Segons el conseller, encara que baixe la demanda per les vacances estudiantils, "cal tindre en compte que moltes persones van al seu treball diari gràcies als serveis del metro", per la qual cosa cal atendre aquesta part de "servei públic" d'aquest transport. Per això, ha avançat que demanarà a la gerència de Ferrocarrils de la Generalitat (FGV) i de Metrovalencia que estudien fórmules perquè al juliol del 2020 es puguen millorar les freqüències de pas. 

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha admés que "no són fàcils" les fórmules que es poden adoptar, ja que tenen "limitacions" pressupostàries i normatives. Entre els impediments, ha destacat les "cotilles" de la taxa de reposició o l'increment de la massa salarial. 

D'aquesta forma, el conseller confia que al juliol de l'any que ve els veïns de València i de l'àrea metropolitana no es troben amb "massa retards ni menys serveis" a l'hora d'acudir al seu lloc de treball amb metro, cosa que pot generar "incomoditats". 

D'altra banda, sobre la nova línia 10 de metro (l'antiga T2), el conseller espera al llarg d'aquesta legislatura es puga completar l'obra entre el carrer Alacant i Natzaret. Per a Arcadi España, això suposaria "una gran notícia per a València i una xicoteta revolució per al barri", i milloraria la connectivitat de la zona amb el centre de la ciutat. 

Respecte al debat sobre els preus dels bitllets, el conseller ha assenyalat que un dels seus principals objectius aquesta legislatura és aconseguir la integració de tarifes en l'àrea metropolitana de València. "No té sentit que si eres un veí d'un municipi de València que està separat d'un altre tres quilòmetres et trobes amb diferents abonaments de transport i diferents preus", ha assenyalat Arcadi España.

next