El Consell inicia amb caràcter d'urgència les actuacions per a pal·liar els danys de l'incendi forestal a Beneixama

Els municipis afectats tenen 45 dies des de l'endemà de la publicació en el DOGV per a presentar les estimacions de danys
26 juliol 2019 13:50h
L'incendi va cremar vora 900 hectàrees. / EFE

VALÈNCIA. El Consell ha acordat escometre de forma immediata les actuacions necessàries per a pal·liar els efectes produïts pel gran incendi forestal del passat 15 de juliol al municipi de Beneixama (l'Alt Vinalopó).

En l'acord s'arbitren, amb caràcter d'urgència, les ajudes perquè els municipis afectats per aquest incendi forestal puguen presentar les estimacions dels danys en infraestructures i béns públics, així com dels danys que hagen pogut patir les instal·lacions i infraestructures agràries o d'altres sectors econòmics diferents del forestal i els béns i immobles de persones físiques o jurídiques.

L'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències coordinarà les actuacions dels diferents departaments del Consell i altres administracions que hagen de dur-se a terme per a aconseguir tornar a la normalitat com més prompte millor en totes les zones que es van veure afectades per l'incendi forestal.

Els municipis afectats tenen un termini de 45 dies des del dia següent de la publicació en el DOCV per a presentar les estimacions de dany. Per a dur a terme les corresponents estimacions, els municipis afectats podran comptar amb el suport dels serveis tècnics de la Generalitat. 

A més a més, les sol·licituds presentades per part de les corporacions locals seran avaluades per l'Oficina Única Postemergència, a la qual correspondrà una estimació pressupostària amb càrrec al fons de contingència per a l'exercici 2019, que s'elevarà a la Comissió Interdepartamental per a la seua posterior aprovació pel Consell.

A més, l'execució de les mesures que corresponguen podrà dur-se a terme a través del procediment d'inversió directa o pel procediment de subvenció. Les actuacions que es desenvolupen a través d'inversió directa podran executar-se mitjançant l'encàrrec a mitjans propis.

next