El Consell autoritza la licitació de les obres del tram subterrani de la línia 10 de Metrovalencia

El pressupost per a connectar les noves estacions d'Alacant, Russafa i Amado Granell supera els 33 milions d'euros
6 setembre 2019 16:07h
FGV està executant les primeres obres d'infraestructura en el tram comprés entre les parades d'Amado Granell i Germans Maristes. / DLV

VALÈNCIA. El Consell ha autoritzat a Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) la licitació del projecte de construcció de la via i les infraestructures necessàries l'equipament del tram subterrani de la línia 10 de Metrovalencia (Alacant-Natzaret)

El pressupost de licitació d'aquesta actuació ascendeix a 33,2 milions d'euros amb IVA i comprén les actuacions necessàries per a l'equipament del túnel i per a condicionar les tres estacions subterrànies d'aquesta línia: Alacant, Russafa i Amado Granell. El projecte de construcció del conjunt de la línia està cofinançat al cinquanta per cent per la Generalitat i la Unió Europea, a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) del 2014-2020.

En conjunt, les actuacions previstes en el tram subterrani comprenen la reparació de l'estructura construïda i el disseny d'una nova; la instal·lació dels aparells de via, el drenatge i les canalitzacions laterals per a alta tensió, i els treballs d'arquitectura de les tres estacions que inclouen obra de paleta, acabats, paviments, revestiments verticals i mobiliari.

A més, s'han inclòs en aquest projecte les instal·lacions elèctriques i enllumenat; mecàniques, lampisteria i sanejament; ventilació, protecció contra incendis; comunicacions; mitjans d'elevació (escales mecàniques i ascensors); senyalització; i mobiliari. Està prevista també la urbanització de les àrees afectades per l'obra i, en particular, dels accessos a les estacions i el seu entorn.

En l'actualitat, FGV està executant les primeres obres d'infraestructura en el tram comprés entre les parades d'Amado Granell i la prolongació fins a Germans Maristes. La inversió d'aquest trajecte ascendeix a 3,66 milions d'euros, IVA inclòs, i té un termini d'execució de set mesos i mig.

Les primeres actuacions en aquesta línia inclouen la construcció de la rampa de connexió del túnel de l'estació d'Amado Granell i la via tramviària en superfície, fins a la nova parada de Germans Maristes. Així mateix, s'instal·larà la infraestructura del tram viari de l'encreuament del carrer d'Antonio Ferrandis, que en el seu moment es va retirar per a facilitar la circulació de vehicles.

La Generalitat té previst licitar els projectes de construcció corresponents a electrificació i subestacions; senyalització i comunicacions, i adequació dels tallers provisionals, amb l'objectiu de completar els treballs previstos d'aquesta línia per a la seua posada en marxa el 2021.

La Línia 10, una vegada completada, permetrà unir el centre de València amb la zona de la Ciutat de la Ciutat de les Arts i les Ciències i el barri de Natzaret. Les primeres obres d'aquesta infraestructura van començar l'any 2006 i es van paralitzar l'any 2011, per falta de pressupost, després d'invertir al voltant de 200 milions d'euros. El 12 de juny del 2017, el president Ximo Puig va anunciar que la Generalitat reprendria, després d'anys d'abandó, les obres amb el finançament de la Unió Europea.

La Línia 10 combina trams subterranis i en superfície, amb un recorregut de 5,3 quilòmetres i 8 estacions i parades (3 subterrànies i 5 en superfície).

next