Cultura vol licitar algunes obres de la zona inutilitzada del Centre del Carme abans que acabe la legislatura

El centre cultural disposarà de servei de restauració enguany
26 febrer 2019 13:45h
El govern farà una modificació pressupostària que permeta disposar de partida pressupostària per a licitar una part de les obres. / CONSORCI DE MUSEUS

VALÈNCIA. La Conselleria de Cultura té fet el projecte per a intervindre en l'antiga Escola d'Arts i Oficis, l'edifici adjacent al Centre del Carme i al qual les fortes pluges dels anys li han provocat goteres i desperfectes.

"Tenim el projecte però aquest està supeditat al pressupost", ha afirmat aquest dimarts la directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga. El cost de les obres d'aquesta zona, que antigament acollia l'Escola d'Arts i Oficis i contigua a l'actual Centre del Carme, és elevat, ha reconegut Amoraga, qui, no obstant això, no ha volgut avançar una xifra concreta sobre la factura que costaria recuperar aquestes instal·lacions.

Això no obstant, Carmen Amoraga ha indicat que la intenció del Consell és traure, abans que acabe la legislatura per les eleccions de maig, a licitació "una part" de les obres i que aquestes comencen al més aviat possible. En tot cas, la intervenció no serà en la totalitat, sinó en una part de l'Escola d'Arts i Oficis. Per a fer-ho possible, el govern aprovarà pròximament una modificació pressupostària que permeta posar en marxa el procés. Tampoc no ha assegurat una data concreta, però la directora general de Cultura i Patrimoni ha donat per fets els canvis en els comptes de la Generalitat en els propers dies o setmanes; en qualsevol cas, abans que acabe el termini legislatiu.

Allò que sí que està assegurat és que durant aquest 2019 el Centre del Carme dispose de servei de restauració. "La licitació del bar ja està en marxa", ha afirmat Amoraga. La idea inicial és que aquest estiga ubicat a la sala zero, un espai que actualment acull xicotetes mostres, com ara la darrera exposició del festival Baba Kamo, a la part esquerra del claustre gòtic de l'antic convent.

next