El govern espanyol aprova l'eliminació del peatge entre Alacant i Tarragona a partir de l'1 de gener del 2020

El Consell de Ministres decideix no renovar la concessió a l'empresa i l'Estat assumirà la conservació i explotació de l'autopista
2 agost 2019 13:22h
El govern de Pedro Sánchez inicia el camí per a liberalitzar l'AP-7. / Imatge d'arxiu

MADRID. El Consell de Ministres ha fet un "pas decisiu" per a posar punt final al peatge de l'AP-7 entre Tarragona i Alacant. Segons ha anunciat la ministra portaveu en funcions, Isabel Celáa, el govern espanyol ha decidit no renovar la concessió d'aquesta autopista i l'Estat n'assumirà l'explotació i conservació. 

L'anunci realitzat aquest divendres és una qüestió formal amb la qual el govern en funcions de Pedro Sánchez fa les passes necessàries per a eliminar el peatge en aquestes vies, com ja va anunciar el juny del 2018 el ministre de Foment, José Luís Ábalos, i l'executiu espanyol ha anat reiterant els darrers mesos.

Així, l'Estat es farà càrrec de la gestió d'aquestes vies a partir de l'1 de gener del 2020, i també de l'AP-4. En el cas de l'AP-7, el contracte ascendeix a 129 milions d'euros. 

Segons va explicar Ábalos, la finalització de la concessió de la gestió de l'autopista AP-7 i la posterior liberalització suposarà acabar amb "totes les barreres". També les del peatge de Benidorm (la Marina Baixa) tot i les crítiques dels hotelers de la ciutat davant el col·lapse que, asseguren, generaria la fi del peatge en els accessos a la ciutat.

Conservació de l'autopista

Davant l'alliberament de l'autopista, Foment està estudiant dur a terme actuacions sobre com es produirà el flux de trànsit per a tractar de preveure el que pot ocórrer. Les previsions del Ministeri són que es produïsca un augment de la intensitat mitjana diària de vehicles pesants, la qual cosa obligarà a realitzar "un reforç del ferm" per a dotar el paviment d'una "major consistència". 

De fet, el Consell de Ministres, en la reunió d'aquest divendres, ha autoritzat la celebració de quatre contractes de serveis per a l'execució de diverses operacions de conservació i explotació en l'autopista AP-7 entre Salou i Alacant.

Aquests contractes, que comprenen les operacions de conservació i explotació de la Xarxa de Carreteres de l'Estat en quatre sectors de Tarragona, Castelló, València i Alacant, entraran en funcionament a partir de la reversió a l'Estat de la gestió d'aquest tram d'autopista. Segons ha informat el govern espanyol, en els contractes està prevista la subrogació del personal que realitza aquestes labors de conservació actualment en l'autopista.

next