El Consell Polític d'EUPV aprova confluir amb Podem en les autonòmiques

La militància ha de ratificar la decisió en un referèndum entre el 20 i el 24 de febrer
9 febrer 2019 14:02h
 Els col·lectius locals tindran autonomia per a decidir com concórrer a les eleccions, encara que es fomentarà que s'arribe a acords de confluència. / EUPV

VALÈNCIA. El Consell Polític d'Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) ha aprovat aquest dissabte acudir en confluència amb Podem a les eleccions autonòmiques del 26 de maig, encara que sotmetrà l'acord a un referèndum en el qual participaran militants i simpatitzants entre el 20 i el 24 de febrer.

La trobada s'ha celebrat a la Vall d'Uixó (la Plana Baixa). Després d'un intens debat, s'ha aprovat l'últim document que hi havia sobre la taula de negociació per 54 vots a favor, 22 vots en contra i 2 abstencions.

D'acord amb el document aprovat, es presentaran sota el nom Unides: Podem - Esquerra Unida al costat de la marca que totes dues formacions consensuen. Els candidats d'EUPV ocuparan els llocs segon i sisé per València; quart i seté, per Castelló, i tercer i seté per Alacant.

A més, el document inclou altres aspectes pels quals la formació que lidera Rosa Pérez Garijo comptarà "amb una visibilitat tant en la campanya com en el funcionament de la coalició i del grup parlamentari".

Pel que fa a l'àmbit municipal, els col·lectius locals tindran autonomia per a decidir com concórrer a les eleccions, si junts o per separat, encara que es fomentarà que s'arribe a acords de confluència.

L'acord haurà de ser aprovat en referèndum pels militants i simpatitzants els pròxims dies 20, 21 i 22 de febrer en votació en línia i el dia 24 de febrer en urna.

La coordinadora general d'Esquerra Unida, Rosa Pérez Garijo, ha defensat "l'exercici de responsabilitat" realitzat per la seua formació fent aquest pas, "perquè hem posat els interessos de la ciutadania per abans de res".

Pérez Garijo ha qualificat l'acord de confluència amb Podem com "útil" per a aprofundir en les polítiques que necessita el País Valencià. Per a la líder de la formació d'esquerres, "aquest acord serà la garantia del canvi de rumb que ha protagonitzat tímidament el Botànic aquesta legislatura, i per descomptat, serà la barrera de contenció de les polítiques antisocials que propugna la dreta".

next