El Consell Rector d'À Punt afirma que la Sindicatura de Comptes no va advertir irregularitats en els contractes denunciats pel PPCV

El CVMC es defensa assenyalant que les contractacions es van fer amb autoritzacions aprovades per unanimitat i sense cometre "il·legalitats"
3 maig 2019 18:26h
La contractació als directius de la SAMC "es va subscriure amb l'autorització de la Conselleria d'Hisenda i del Consell Rector". / CVMC

VALÈNCIA. El Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació s'ha reunit aquest divendres, 3 de maig, per a abordar les qüestions referents a la citació del jutjat al president de la CVMC, Enrique Soriano, la directora general de la Societat Anònima de Mitjans de Comunicació (SAMC), Empar Marco, per a declarar el pròxim dia 20 de juny per una querella presentada pel PPCV a causa del contracte d'una producció audiovisual, de deu contractes menors subscrits el 2017 i el 2018, i dels contractes subscrits amb tres directius, ha recordat la CVMC en un comunicat on ha donat la seua valoració sobre aquests fets.

D'una banda, pel que fa al programa objecte del contracte de producció audiovisual, amb el títol original de La Tramuntana, va ser uns dels projectes seleccionats per unanimitat per l'Alt Consell Consultiu de l'Audiovisual, amb una consulta preliminar de mercat prèvia convocada per la Presidència de la Generalitat abans que À Punt estiguera en funcionament. El Consell Rector de la CVMC va autoritzar la contractació, també per unanimitat, dels membres presents i el contracte va ser signat pel president de la Corporació, han indicat.

D'aquesta manera, el contracte de la sèrie de ficció La Tramuntana i tots els contractes triats per l'Alt Consell Consultiu es redactaren amb l'assessorament d'una empresa externa amb seu a Madrid, seguint "exactament" el mateix procediment i "sense cometre cap infracció legal", han al·legat. De fet, "el contracte no incompleix la legislació de contractes del sector públic, ja que es tracta d'una propietat incorpòria i, per tant, es troba dins dels contractes i negocis exclosos per la legislació", han matisat.

La sèrie La Tramuntana, que finalment va canviar de títol pel de La Vall, ha sigut auditada i emesa en À Punt i, en l'actualitat, es troba disponible en la web.

D'altra banda, pel que fa als contractes menors, aquests "es troben dins dels límits legals i es van realitzar a proposta del tècnic responsable" i, a més, estan publicats en la web de la CVMC en l'apartat de transparència, han assenyalat. Tot i això, els contractes als directius de la SAMC "es van subscriure amb l'autorització de la Conselleria d'Hisenda i del Consell Rector".

El Consell Rector ha afegit que les consideracions a què fa referència la querella "són conseqüència de l'informe emés per la Sindicatura de Comptes del 2017, que no va advertir de cap actuació de la CVMC ni de la SAMC que puga donar suport a la querella presentada per Jorge Bellver, diputat del PPCV a les Corts.

next