El Consell Rector publicarà al juny una avaluació sobre la tasca d'Empar Marco al capdavant d'À Punt

Marc Pallarés, Vicente Cutanda, Mar Iglesias i Rafa Xambó hauran d'abandonar l'òrgan en sis mesos per a renovar els membres de l'ens
3 maig 2019 19:17h
El Consell Rector el Consell Rector s'ha de renovar parcialment cada tres anys, encara que els membres actuals poden tornar a ser elegits. / INMA CABALLER - LES CORTS

VALÈNCIA. El Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC) ha celebrat aquest divendres el sorteig per a determinar els membres que hauran de deixar el càrrec d'ací mig any, tal com marca la normativa que regula el funcionament de l'òrgan. Així mateix, durant la reunió mantinguda aquest divendres, s'ha decidit que, seguint la legislació que regula l'avaluació del personal directiu, el Consell Rector emetrà el seu informe al mes de juny.

Aquest divendres s'ha efectuat el sorteig per a decidir quins membres del Consell de la CVMC han d'abandonar el càrrec en sis mesos. Així l'atzar ha determinat que Mar Iglesias, Vicente Cutanda, Rafael Xambó i Marc Pallarès hauran de deixar l'òrgan, tal com determina la normativa. 

Cal recordar que, qui va ser exdiputat de Podem i professor a l'UJI, Marc Pallarés, va ser l'últim a arribar al Consell Rector, ja que va ser, a proposta del PSPV, qui va substituir Vicent Vergara dins de l'òrgan després que aquest darrer dimitira del càrrec en juny del 2018. 

Segons la llei de creació del mitjans de comunicació públics, el Consell Rector s'ha de renovar parcialment cada tres anys. En aquesta primera renovació s'ha de canviar una de les dues membres del Consell Rector que nomena el Consell Audiovisual de la Comunitat Valenciana i un dels tres dels membres que nomena les Corts. Cal afegir que hi ha la possibilitat que siguen novament elegits per al càrrec.

En tot cas, els membres es mantindran al càrrec fins que el Consell Audiovisual, d'una banda, i el ple de les Corts, de l'altra, trien per majoria de dos terços en primera votació les persones que formaran part del màxim òrgan d'administració de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació.

D'altra banda, el Consell Rector ha recordat que la directora general de l'ens, Empar Marco, serà avaluada dins del procés de supervisió previst als contractes del personal directiu,  ja que aquesta és una de les funcions del Consell Rector. Les conclusions d'aquest procés es coneixeran a finals de juny, han recordat al comunicat.

Finalment, el Consell Rector també s'ha defensat de la querella presentada pel PPCV on els populars denuncien unes suposades irregularitats. En aquest sentit, l'òrgan ha recordat que la Sindicatura Comptes no va alertar de cap irregularitat.

next