El Consell recupera la llei del joc i busca que siga la primera que s'aprove aquesta legislatura

La norma incorporarà el control d'accés a menors i un enduriment de les sancions, que serviran per a recaptar fons per a finançar programes contra la ludopatia
24 octubre 2019 13:55h
El projecte de llei s'aprovarà aquest divendres. / IMATGE D'ARXIU

VALÈNCIA. Una de les víctimes de l'avançament electoral va ser la llei del joc, que va quedar postergada després d'haver rebut el vistiplau del Consell. Quatre mesos després d'haver-se conformat, el nou govern ratificarà el projecte de llei en el ple d'aquest divendres. Si es compleixen les previsions, serà la primera norma que aproven les Corts aquesta legislatura. 

Aquest ha sigut un dels anuncis del president Ximo Puig durant la sessió de control d'aquest dijous, el qual se suma a la confirmació que es presentarà un projecte de pressuposts per al 2020. 

Segons han explicat des de la Conselleria d'Hisenda, s'ha decidit recuperar el projecte de la llei del joc en el punt en què va quedar per a no haver de tornar a passar per tràmits previs, com ara l'informe preceptiu del Consell Jurídic Consultiu. Mantenint el mateix text –que incorporava les esmenes que ja van fer els partits del Botànic la passada legislatura– s'espera garantir la seua tramitació exprés. 

Així, des d'Hisenda han destacat tres aspectes claus de la llei: l'obligació d'establir un control de menors a la porta –cosa que obligarà els establiments a dedicar-hi personal–; un enduriment de les sancions per als locals en els casos en què es vulnere la normativa vigent, i que una part important dels ingressos que se'n deriven vagen destinats a programes contra la ludopatia. 

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next