El Consell resoldrà els "dubtes" del govern espanyol sobre la llei de pressuposts i la d'acompanyament

L'executiu espanyol ha demanat una comissió bilateral per a esclarir alguns dubtes sobre les normes
25 abril 2019 14:07h
La Generalitat informarà el govern espanyol sobre "aquells dubtes que tinga" respecte dels pressupostos del 2019. / Europapress

VALÈNCIA. La Generalitat informarà el govern espanyol sobre "aquells dubtes que tinga" respecte dels pressupostos del 2019 després d'haver-se convocat una comissió bilateral davant l'existència de discrepàncies entorn de diversos articles i disposicions tant dels comptes com de la llei d'acompanyament, relacionats amb la despesa.

En concret, en la llei de pressupostos, les discrepàncies se centren en l'article 34 (règim retributiu del personal laboral) i les disposicions addicionals onzena (sobre pagament ajornat), vint-i-sisena (règim de la carrera professional horitzontal del personal funcionari i laboral d'administració i serveis de les universitats públiques) i trenta-setena (complement específic dels llocs de treball del cos de metges forenses adscrits als instituts de medicina legal i ciències forenses d'Alacant, Castelló i València).

Respecte a la llei d'acompanyament, s'abordaran les discrepàncies entorn dels articles 40 (que aborda aspectes de la llei de coordinació de policies locals), 69 (llei de caça) i 70 (llei de taxes), així com la disposició addicional cinquena (sobre el pla de salut bucodental i els complements específics d'odontòlegs).

"Això ja va passar l'any passat. Informarem d'aquells dubtes que tinga", ha dit Puig en declaracions als mitjans, en les quals ha ressaltat que l'executiu central "és ben conscient que tenim un problema, el problema valencià, que és que tenim una falta de finançament".

"En la mesura que millore el finançament, complirem l'objectiu de dèficit, li ho he dit amb total claredat al president del govern: si hi ha un finançament just per a la Comunitat Valenciana, els valencians som complidors i complirem el dèficit", ha dit.

next