El Consell serà reivindicatiu "governe qui governe" i espera "sensibilitat" amb els problemes valencians

La Generalitat considera positiu l'acord de govern entre el PSOE i Podem
15 novembre 2019 12:37h
Arcadi España apunta que els partits "han d'adaptar-se a la voluntat dels ciutadans". / EUROPA PRESS

VALÈNCIA (EP). El govern valencià veu "positiu" el preacord que ha signat el secretari general del partit, Pedro Sánchez, amb el líder d'Unides Podemos, Pablo Iglesias, per a un cogovern, encara que adverteix que serà "igual de reivindicatiu governe qui governe" i considera que pot "haver-hi certa sensibilitat major per als problemes valencians".

Així ho ha manifestat aquest divendres en la roda de premsa celebrada després del ple del Consell el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, que ha exercit en aquesta ocasió de portaveu de l'executiu autonòmic en substitució de la vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, que no ha pogut tornar a temps d'un viatge institucional a Estrasburg (França).

Preguntat per la valoració del Govern del Botànic II sobre els resultats de les eleccions generals i del preacord signat per socialistes i morats, Arcadi España ha assenyalat que els partits "han d'adaptar-se a la voluntat dels ciutadans", per la qual cosa considera "bones notícies" el pacte aconseguit "després de molts mesos de bloqueig". "És positiu, esperem que vaja a bon port i prompte tinguem govern en plenes facultats", ha agregat.

En qualsevol cas, ha assegurat que el Botànic "sempre actuarà igual, governe qui governe" i ha afegit que creu que pot "haver-hi certa sensibilitat major per als problemes valencians". De totes maneres, ha insistit que el govern valencià romandrà "igual de reivindicatiu" –encara que "reivindicatius sense victimisme", ha precisat–, i incidiran en temes com el deute històric o la reforma del finançament autonòmic.

A més, ha valorat que és un "bon símptoma" que "els valencians després de molts anys som espill en el qual mirar-se els governs autonòmics i fins i tot el d'Espanya". "Tots ens pregunten com ho estem fent ací per a exportar aquesta experiència d'èxit", ha resolt.

next