El Consell subvenciona la fabricació del Ford Kuga i el desenvolupament d'un vehicle híbrid amb 9,3 milions

València serà l'escenari pilot on Ford provarà els seus vehicles electrificats
24 maig 2019 12:31h
Amb les subvencions es pretén ajudar contribuir a la millora de la competitivitat, de l'eficiència industrial i de la sostenibilitat. / Imatge d'arxiu

VALÈNCIA. El ple del Consell ha autoritzat aquest divendres la signatura d'un conveni entre la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball i l'empresa Ford España S.L per valor de nou milions d'euros durant l'exercici 2019. L'objectiu és col·laborar en el projecte d'inversions sostenibles per a la fabricació del nou model de vehicle Ford Kuga. L'execució d'aquestes inversions suposa el suport a iniciatives estratègiques d'inversions productives sostenibles i per a la millora de processos i productes d'alt contingut tecnològic, nivell de complexitat, projecció de futur i impacte mediambiental en el teixit industrial, ha explicat el Consell en un comunicat. 

Amb aquest projecte es pretén contribuir a la millora de la competitivitat, de l'eficiència industrial i de la sostenibilitat, i a la millora substancial de l'oferta de productes, així com a la millora tecnològica dels processos existents. 

Així mateix, el Consell considera que es potenciarà i milloraran la formació i l'ocupació, i amb això el capital humà, ja que es tracta d'activitats d'alt valor afegit que contribuiran al fet que tant el personal de Ford España S.L. a l'Estat com el de les seues proveïdores i, en general, les empreses i Pimes de l'Àrea Industrial d'Almussafes adquirisquen noves qualificacions i coneixements com a conseqüència dels nous processos, les noves tecnologies emprades i l'increment de la complexitat.

D'altra banda, "contribuiran a reforçar la competitivitat de l'activitat industrial i al manteniment de l'ocupació en la planta, així com de les proveïdores situades en l'Àrea industrial d'Almussafes, vetlant per la millora mediambiental i l'eficiència energètica dels processos", apunten des de la Generalitat.

El ple del Consell ha autoritzat també la signatura de dos convenis més amb l'empresa a través dels quals es destinen enguany 300.000 euros al projecte pilot demostratiu i de R+D amb vehicles electrificats de transport de mercaderies per a realitzar operacions de càrrega i descàrrega i transport de passatgers en entorn de ciutats de diversa índole. En aquest cas, l'escenari pilot serà l'àrea metropolitana de València. 

Aquest model de vehicle híbrid PHEV serà posteriorment fabricat en sèrie i desplegat per tot Europa seguint amb l'objectiu de Ford d'aconseguir un 100% de vehicles elèctrics en entorns urbans. Així, la planta Ford d'Almussafes està sent un lloc clau en el desenvolupament d'aquest tipus de vehicles gràcies als passos desplegats en aquest projecte.

next