El Consell de Turisme de València proposa una comissió per a controlar els apartaments turístics il·legals

Aquest nou organisme municipal es constitueix amb més de 70 agents vinculats al sector turístic
1 abril 2019 19:40h
El Consell de Turisme ha proposat també la creació d'una comissió de coordinació amb l'Observatori del Turisme i Oci.  / AJUNTAMENT DE VALÈNCIA

VALÈNCIA. El Consell Municipal de Turisme de València, òrgan col·legiat de participació institucional, social, política i ciutadana, s'ha constituït aquest dilluns. En la primera sessió d'aquesta entitat consultiva i d'assessorament, que integra més de 70 agents amb vinculació amb el sector turístic, "s'ha proposat la formació d'una comissió especialitzada de treball per a controlar l'oferta il·legal sobre allotjaments turístics o altres tipus d'activitats que poden alterar la sostenibilitat d'un sector tan important a la nostra ciutat com el turístic". 

Així ho ha explicat la regidora de Desenvolupament Econòmic Sostenible de l'Ajuntament de València, Sandra Gómez, qui ha assenyalat que aquest consell "consolida el model de governança col·laborativa i sostenible que ha impulsat la Fundació Turisme València". També s'ha proposat una altra comissió de coordinació amb l'Observatori del Turisme i Oci. 

Durant aquesta trobada, la regidora ha recalcat que València "està vivint un bon moment turístic, gràcies al pla estratègic de turisme que es va aprovar fa tres anys". A més, Gómez ha ressaltat que "aquest document va marcar un camí de treball sostenible econòmicament, mediambientalment i socialment".

De fet, ha continuat la regidora, "amb aquest pla, València ha aconseguit situar-se com a una destinació urbana millor connectada i recognoscible per la seua cultura, tradicions i estil de vida". "Hui en dia podem dir que som una destinació desestacionalitzada, que ha crescut en els mesos de tardor i hivern i que ha experimentat un augment de turisme internacional, i aquesta dada ve acompanyada d'un augment de la rendibilitat per l'augment de la despesa de les persones visitants", ha apuntat. 

A més de constituir-se el Consell Municipal de Turisme, s'ha format el ple i la seua comissió permanent. Aquesta estarà presidida per la regidora de Desenvolupament Econòmic Sostenible, Sandra Gómez, i vicepresidida pel regidor de Comerç, Carlos Galiana. La comissió permanent estarà integrada per sis representants de les entitats Unió de Consumidors, HOSBEC, Federació d'Hostaleria, Junta Central Fallera, la Confederació d'Empreses Turístiques i la Federació d'Associacions de Veïns.

next