El Consell Valencià de la Joventut fa "una crida" perquè els ajusts no afecten "la partida destinada als joves"

L'òrgan considera que una reducció del pressupost de joventut suposaria "desatendre les necessitats de més del 19% de la població valenciana"
3 octubre 2019 19:02h
Des del Consell Valencià de la Joventut es demana una aposta ferma en les polítiques juvenils que permeta tirar endavant acords com l'Estratègia Valenciana de Joventut, "uns pactes encaminats a millorar la situació precària de la joventut valenciana". / EFE

VALÈNCIA. El Consell Valencià de la Joventut fa "una crida davant les imminents retallades del Pressupost de la Generalitat" perquè la partida destinada a les persones joves, que es troba dins de Vicepresidència, "no siga una de les perjudicades". 

Malgrat que encara no s'ha aclarit on s'aplicaran exactament aquestes "retallades" o "ajusts" –la denominació depén de a qui es pregunte–, ja que la Conselleria d'Hisenda no ha oferit cap document detallat al respecte, des del Consell Valencià de la Joventut es demana una aposta ferma en les polítiques juvenils que permeta tirar endavant acords com l'Estratègia Valenciana de Joventut, "uns pactes encaminats a millorar la situació precària de la joventut valenciana".

"Encara queda molt a fer i no podem anar cap enrere", ha declarat Pilar Blasco, presidenta del Consell Valencià de la Joventut. A més, ha apuntat: "Les últimes dades de l'Observatori d'Emancipació Juvenil del Consell de la Joventut d'Espanya demostren que quasi el 40% de les persones joves està en risc de pobresa".

La presidenta també ha explicat que, amb el pressupost destinat els últims anys, "s'ha aconseguit la creació del Pla de Concertació Municipal de les polítiques de joventut per a incorporar 500 professionals de joventut que acompanyen les persones joves a desenvolupar el seu projecte de vida".

Segons Blasco, si no hi ha pressupost per a les persones joves, "es desatenen les necessitats de més del 19% de la població valenciana". "La joventut sempre és la major perjudicada en moments de crisi o recessió econòmica, la qual cosa suposa que es deixe d'invertir en el present i en el futur de la Comunitat", ha afegit la presidenta del Consell.

Aquest organisme també valora molt positivament l'esforç que s'ha fet per a recuperar el finançament del teixit associatiu d'abans de la crisi. "Les entitats d'educació no formal, aquelles que s'encarreguen de l'educació en valors de milers de joves, no poden ser les grans perjudicades", ha dit Blasco. I ha conclòs: "El que no volem des del Consell Valencià de la Joventut és que s'oblide tot el camí recorregut ni la importància de la joventut dins la societat".

agermana't

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next