El Consell Valencià de la Joventut exigeix "més polítiques integrals" adreçades a les persones joves

La presidenta de l'òrgan juvenil, Pilar Blasco, denuncia que les accions "es posposen per al futur" perquè es tendeix a pensar que les persones joves tenen "tot el temps del món per a millorar la seua situació"
12 agost 2019 11:10h
Amb l'objectiu de combatre els prejudicis "des de la base del problema", el Consell Valencià de la Joventut ha llançat la campanya #LaJoventutEnJoc. Diversos 'influencers' han compartit tots els prejudicis que han patit per ser joves i s'han posat una crema protectora, #JoveTòpic, per tal de 'combatre'ls'. / FB CONSELL VALENCIÀ DE LA JOVENTUT

VALÈNCIA. El Consell Valencià de la Joventut, coincidint amb el Dia Internacional de la Joventut –que se celebra aquest dilluns, 12 d'agost– denuncia la falta d'oportunitats i recursos de les persones joves, "tal com mostren les últimes xifres conegudes de l'Observatori d'Emancipació Juvenil del Consell de la Joventut d'Espanya". 

La presidenta del Consell Valencià de la Joventut, Pilar Blasco, remarca que "3 de cada 10 joves que treballen estan en el llindar de pobresa a la Comunitat Valenciana, cosa que suposa que el seu projecte de vida siga tardà i inestable". A més, afegeix: "Encara que les xifres han millorat des del 2012, 9 de cada 10 contractes signats per gent jove són precaris i temporals. Aquestes dades demostren que calen més polítiques integrals ara, no en un futur".

El Consell de la Joventut també destaca que existeixen "molts prejudicis" sobre les persones joves i molts "comportaments normalitzats" per tota la societat. En aquest sentit, citen l'Estudi sociològic de la joventut valenciana, elaborat pel Consell Valencià de la Joventut en col·laboració amb la Universitat de València, que posa de manifest que hi ha "comentaris masclistes o homòfobs habituals" perquè no hi ha "una educació integral sobre aquests temes".

Amb l'objectiu de combatre aquests prejudicis "des de la base del problema", el Consell Valencià de la Joventut ha llançat la campanya #LaJoventutEnJoc. Diversos influencers han compartit tots els prejudicis que han patit per ser joves i s'han posat una crema protectora, #JoveTòpic, per tal de 'combatre'ls'.

Blasco descriu que "es tendeix a pensar que les persones joves tenim tot el temps del món per a millorar la nostra situació i, per això, les polítiques es posposen per al futur". Per això, un dels punts clau de la campanya han sigut les reunions amb els diferents grups polítics representats a les Corts per tal de fer un seguiment dels contractes signats abans d'eleccions. 

"Demanem que l'Estratègia Valenciana de Joventut –elaborada amb les demandes de la gent jove valenciana– siga un referent per a tots els partits i per a totes les conselleries", conclou Blasco.

next