El Consell veu amb bons ulls l'augment d'inversió en À Punt per a impulsar el sector audiovisual  

Mónica Oltra dona el seu suport a garantir el mínim del 0,3% del pressuposts i afirma que, de vegades, "per cada euro que no s'inverteix, s'acaben perdent més diners" 
28 juny 2019 14:48h
"À Punt és una empresa emergent" i no se li pot exigir que arribe ja a la "velocitat de creuer", ha dit Soler. / EFE

VALÈNCIA. El conseller d'Hisenda, Vicent Soler, i la vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, s'han mostrat favorables a l'augment de les inversions en À Punt per tal de donar un nou impuls al sector de l'audiovisual, alhora que han reivindicat el seu potencial econòmic i marge de creixement. 

Així ho han manifestat aquest divendres en la roda de premsa posterior a la reunió del Consell, en la qual han sigut preguntats sobre la situació financera actual de la radiotelevisió pública valenciana. El conseller d'Hisenda ha assegurat que "caldrà mirar el que està passant i actuar en conseqüència", però ha insistit que "À Punt és una empresa emergent" i no se li pot exigir que arribe ja a la "velocitat de creuer". "Açò que està passant ha ocorregut en moltes altres empreses públiques", ha afegit. 

Més enllà del fet de llevar-li ferro a la situació actual del ens, per part seua, Mónica Oltra ha reivindicat novament que es dedique el 0,3% del pressupost de la Generalitat –tal com està previst en la llei–, cosa que repercutiria "en tot el sector econòmic audiovisual", que ara mateix és "un dels que més capacitat de creixement té". 

La vicepresidenta ha afegit que, de la mateixa manera que es fan injeccions de fons públics en determinats sectors estratègics per la seua capacitat de crear llocs de treball o impulsar l'economia, "també hi ha altres que són molt potents", en referència a l'audiovisual. Així mateix, ha apuntat que, de vegades, "per cada euro que no s'inverteix, s'acaben perdent més diners". 

A aquest respecte, Soler ha utilitzat l'exemple que la inversió pública en les universitats "té un retorn del 1,6% per cada euro" que es dedica i ha plantejat que aquest efecte es pot transposar al cas de la indústria audiovisual. 

"Res a veure amb Canal 9"

El conseller d'Hisenda ha defensat que la inversió de 55 milions a l'any que fins ara ha rebut À Punt i el model emprat no tenen "res a veure" amb l'etapa de Canal 9 –de la qual encara es desprén un deute de 1.410 milions amb la Generalitat que ja no es cobrarà– i ha assenyalat que, només atenent a aquesta xifra d'inversions, "els cauria la cara de vergonya" als gestors de l'anterior ens.

D'altra banda, Mónica Oltra, en ser preguntada sobre la valoració que fa el Consell de la direcció exercida per Empar Marco, ha respost que l'executiu sempre "s'ha abstingut de donar la seua opinió sobre els òrgans rectors i de direcció" d'À Punt i ha assegurat que no vol "influir" en aquesta matèria. 

next