Barceló confia que la reversió de l'Hospital de Dénia arribarà abans de les eleccions de maig

La consellera de Sanitat avança que estan "a punt" de tancar les liquidacions a la concessionària i que després començarà la fase de negociació
20 febrer 2019 14:20h
El departament de salut de Dénia, el contracte de concessió del qual expira el 2024, està gestionat per la Unió Temporal d'Empreses, formada per DKV, que posseeix el 65% de les accions, i Ribera Salud, amb el 35% d'aquestes. / IMATGE D'ARXIU

VALÈNCIA. La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha expressat aquest dimecres al matí que confia que la reversió de l'Hospital de Dénia es produirà abans del mes de maig. Així, preguntada sobre si la reversió de la concessió arribarà abans de les eleccions, ha contestat de manera concisa: "Sí, esperem que sí".

Barceló ha fet aquestes declaracions després de mantindre una trobada informativa amb els mitjans de comunicació, on també ha assenyalat que estan "a punt" de tancar un acord amb l'empresa per a poder anticipar el final del contracte. 

D'aquesta manera, es compliria l'anunci fet pel president de la Generalitat, Ximo Puig, durant la seua intervenció en el Debat de Política General del 2018, quan va dir que el Consell acceleraria el procés de reversió de l'àrea de salut de la Marina, "que passarà a ser de gestió 100% pública abans que acabe la legislatura".

La consellera ha avançat que "estem a punt de tancar les liquidacions" i que, després, començarà amb la fase de negociació per a la gestió directa de l'hospital per part de Sanitat.

El departament de salut de Dénia, el contracte de concessió del qual expira el 2024, està gestionat per la Unió Temporal d'Empreses, formada per DKV, que posseeix el 65% de les accions, i Ribera Salud, amb el 35% d'aquestes.

Al gener, el subsecretari de la Conselleria de Sanitat, Juan Ángel Poyatos, ja va explicar que la figura del personal a extingir que es va aplicar a l'Hospital d'Alzira és "ara mateixa inaplicable" en el de Dénia, on l'alternativa del Consell per a la seua reversió és la compra d'una empresa que es convertirà en pública.

A més, va indicar que des de les conselleries de Sanitat i d'Hisenda s'estava treballant per a presentar "una proposta formal" als propietaris de l'empresa "al llarg del mes de febrer i per a poder tancar l'acord al llarg del mes de març". 

next