La Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital tindrà la seu a Alacant

La responsable de la cartera, Carolina Pascual, centrarà el seu treball a convertir el País Valencià "en un referent tecnològic"
17 juny 2019 12:58h
En la fila superior, a l'esquerra, Carolina Pascual, la responsable de la nova cartera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital. / DANIEL GARCÍA-SALA

VALÈNCIA. La Generalitat tindrà per primera vegada una conselleria a Alacant. En concret, la nova cartera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital tindrà la seu, "de moment", a la Casa de les Bruixes.

La seua responsable, la professora de la Universitat d'Alacant Carolina Pascual, ha destacat que el seu treball se centrarà a impulsar la part tecnològica i científica per a convertir el País Valencià "en allò que és: un referent tecnològic". Pascual ha fet aquest anunci en declaracions als mitjans després de l'acte de presa de possessió dels consellers del nou govern

La nova cartera tindrà competències en matèria d'universitats, ciència, investigació i innovació tecnològica. L'exdegana del Col·legi Oficial d'Enginyers de Telecomunicacions ha destacat que aquesta conselleria és una de les "apostes fortes" del president de la Generalitat, Ximo Puig. 

Pascual s'ha marcat com a prioritat impulsar la part tecnològica i científica, així com unir la part d'universitat i empresa, a més de "convertir la Comunitat en el que és: un referent tecnològic que puga estendre's a la seua màxima expressió i que tinga representació en tot el territori".

El fet que tinga seu a Alacant suposa, a parer seu, "una manifestació molt gran de la intenció per vertebrar el territori i de tindre presència física a Alacant".

Respecte a on se situarà la Conselleria, ha assenyalat que creu que "de moment" estarà a la Casa de les Bruixes i ha subratllat que és "molt significatiu" que es trobe allà. "Crec que a Alacant està havent-hi una aposta molt forta amb el districte digital, molta força en la part tecnològica i d'innovació", ha sostingut.

next