La Conselleria segueix sense notícies del Ministeri de Transició Ecològica sobre la DIA de l'ampliació del port

La consellera Mireia Mollà, que va enviar una carta a Teresa Ribera aquest agost, es pregunta si cal remetre "un burofax" després que fonts ministerials asseguren que no han rebut cap comunicació oficial
30 octubre 2019 19:37h
A parer de la consellera Mireia Mollà, "estaria bé que la ministra contestara ja i que resolguérem el dubte", és a dir, saber si Teresa Ribera considera que cal una nova DIA sobre el projecte d'ampliació. Vista general d'una terminal del port de València. / KAI FÖRSTERLING, EFE

VALÈNCIA. La consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, s'ha preguntat aquest dimecres si ha d'enviar "un burofax" a la ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, per a tindre constància "al minut" del recorregut de la missiva que li va enviar perquè es pronuncie d'ofici sobre si és necessària o no una nova Declaració d'Impacte Ambiental (DIA) sobre l'ampliació del port de València.

Mollà ha realitzat aquestes declaracions després de visitar la rehabilitació de l'Alqueria del Moro amb l'alcalde de València, Joan Ribó, i la vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, en ser preguntada per les informacions que apunten al fet que el Ministeri no ha rebut cap comunicació oficial sobre aquesta petició.

La consellera ha assenyalat que "oficialment no hi ha hagut contestació del Ministeri, que diu que no ha rebut eixa comunicació"; una comunicació que, segons ha explicat, va ser enviada per correu electrònic i per carta, de la mateixa manera que es fa amb la resta de ministeris de manera oficial.

Per aquest motiu, Mollà "no entendria" que Transició Ecològica no responguera amb els mètodes que responen els seus companys del govern espanyol. "No voldria pensar que he d'enviar un burofax per a tindre constància al minut de per on va l'enviament de la missiva", ha ironitzat.

A més, s'ha mostrat "convençuda" que es tracta d'"una qüestió d'ofici del Ministeri". "La ministra hauria de pronunciar-se d'ofici sobre si fa falta aquesta nova DIA, sense que la consellera la instara a fer-ho", ha remarcat.

A parer de la consellera, "estaria bé que la ministra contestara ja i que resolguérem el dubte", és a dir, saber si Ribera considera que normativament fa falta una nova DIA sobre el projecte d'ampliació del port de València.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next