Consum amplia a 10 setmanes el permís de paternitat

La mesura s'aplica amb caràcter retroactiu des de l'1 d'abril
9 abril 2019 11:37h
Durant el 2018, 152 pares treballadors es van beneficiar del permís de paternitat.

VALÈNCIA. Els treballadors de Consum podran beneficiar-se de l'ampliació a 10 setmanes del permís de paternitat retribuït, dues més del que estipula la llei. La cooperativa millora amb aquesta nova mesura de conciliació les condicions del permís per naixement, adopció o acolliment que ja tenia la plantilla, fixat en 7 setmanes des de juliol del 2018. A més, aquesta mesura s'aplicarà amb caràcter retroactiu des del dia 1 d'abril, data en la qual el govern espanyol va posar en marxa l'ampliació de la norma a 8 setmanes.

Així ho ha explicat la cooperativa en un comunicat, on assegura que el seu objectiu és continuar oferint aquestes dues setmanes extra fins que tots dos permisos de maternitat i paternitat estiguen equiparats. Durant el 2018, 152 pares treballadors es van beneficiar d'aquest permís. Consum compta amb 15.363 treballadors, dels quals 4.284 són homes –un 28% de la plantilla–, amb una edat mitjana de 37,7 anys.

Segons expliquen, la cooperativa aplica des del 2009 aquest tipus de mesura, de manera que dona dues setmanes més de permís paternal retribuït als seus treballadors del que estableix la llei. En els últims 5 anys, 700 pares treballadors de Consum s'han beneficiat d'aquesta mesura.

La cooperativa contempla altres mesures relacionades amb la família incloses en el seu catàleg '+de 75 Mesures per a Conciliar' la vida familiar i laboral, com la paga extraordinària per a treballadors amb fills amb discapacitat o un val de 50€ per naixement, la possibilitat d'acumular les vacances després de la baixa maternal o el permís de paternitat i el fet de poder acumular el permís de lactància en 23 dies seguits.

Consum compta amb altres polítiques relacionades amb naixements, com la del permís recuperable d'un dia per als iaios per part de filla o nora. També, per a fills prematurs que requerisquen hospitalització, els pares podran absentar-se una hora de la seua jornada laboral fins que el bebé reba l'alta i tots dos tindran la possibilitat de reduir-se la jornada dues hores diàries més si tots dos treballen en la cooperativa.

next