Consum substituirà les bosses de compra per altres fetes amb plàstic reciclat

La cooperativa preveu reduir un 80% el plàstic que posa al mercat
24 abril 2019 12:51h
Des d'aquest dimecres, la cooperativa ofereix en totes les seues botigues bosses realitzades amb més d'un 70% de plàstic reciclat. / CONSUM

VALÈNCIA. Consum reduirà un 80% el plàstic que posa en el mercat per la substitució de les seues bosses de plàstic per a portar la compra per altres de reciclades. Des d'aquest dimecres, la cooperativa ofereix en totes les seues botigues bosses realitzades amb més d'un 70% de plàstic reciclat. S'estima que aquesta substitució suposarà un estalvi de 873 tones de plàstic a l'any, segons explica la cooperativa en un comunicat.

Les noves bosses estan fetes d'un únic material reciclat que les fa més sostenibles i fàcilment reciclables. D'aquesta manera, Consum posa a la disposició dels seus clients dos tipus de bosses de plàstic reciclat: una xicoteta a 0,05 € i una altra gran a 0,10 euros, reutilitzable més de 15 usos. També ofereix una bossa de paper reciclat a 0,10 euros, implantada en totes les seues tendes des del desembre del 2018.

D'altra banda, Consum treballa en altres mesures sostenibles i llançarà al juliol una nova bossa que substituïsca la de ràfia, que serà de plàstic 100% reciclat, de fabricació estatal, amb la qual cosa minimitzarà la seua empremta de carboni.

La cooperativa està treballant perquè les bosses de plàstic reciclat siguen fabricades de la recuperació de material plàstic de la mateixa cooperativa, apostant per l'economia circular i reduint, encara més, el plàstic generat.

Alternativa als productes d'únic ús

La cooperativa també eliminarà progressivament els gots, plats, coberts i palletes de plàstic d'un sol ús i els substituirà per altres de compostables, biodegradables i/o reutilitzables dos anys abans del que exigeix la normativa. Això suposarà que Consum deixarà de posar en el mercat unes 344 tones de plàstic a l'any, asseguren.

next