Controlada la fuga de metà líquid d'un camió a l'àrea de servei de la Llosa

L'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències ha mobilitzat un tècnic; també hi han acudit els bombers del parc de la Plana Baixa i la Guàrdia Civil 
13 octubre 2019 11:25h
El camió afectat pertany a l'empresa Molgas Energía, que també ha desplaçat un tècnic a l'estació de servei. / DIPUTACIÓ DE CASTELLÓ

CASTELLÓ DE LA PLANA (Agències, Redacció). Efectius de bombers i Emergències han donat per controlada la fuga de metà líquid refrigerat procedent d'un camió aparcat a l'estació de servei de la Llosa (la Plana Baixa), a l'A-7, que ha obligat a desallotjar la zona aquest diumenge al matí. El vehicle ha sigut retirat i el dispositiu ha finalitzat, segons han informat el 112 i el Consorci de Bombers vora les 14.00h.

El Post de Comandament Avançat i el conseller de seguretat de l'empresa propietària del camió han confirmat que la pressió de la cisterna del camió està en valors normals i un segon xofer ha procedit a retirar el camió per a portar-lo a les seues instal·lacions, donant per conclòs l'operatiu.

Tres dotacions del Consorci Provincial, inclòs un vehicle especial en actuacions en risc químic, s'havien mobilitzat fins a l'àrea de servei de la Llosa després de rebre un avís vora les 8.15 hores, per una fuga en un camió catalogat com a transport de mercaderies perilloses, ha informat el cos provincial. Els efectius de Bombers han desallotjat l'àrea de servei i han establit un perímetre de seguretat.

A partir de la informació proporcionada pel conductor del vehicle, es dedueix que la fuga s'hauria originat per una sobrepressió de la cisterna i un possible problema en la vàlvula de seguretat d'aquesta, ha explicat el Consorci.

L'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències ha mobilitzat un tècnic. També hi han acudit la Guàrdia Civil i els bombers del parc de la Plana Baixa, que han fet front al núvol de gas amb aigua. Segons remarca el 112, no hi ha persones afectades per aquest incident ni risc per al medi ambient.

El camió afectat pertany a l'empresa Molgas Energía, que també ha desplaçat un tècnic a l'estació de servei. El vehicle està catalogat com a transport de mercaderies perilloses i l'accident correspon a un tipus 3, ja que "s'ha produït dany del continent i hi ha possible risc de vessament", ha indicat el 112. 

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next