El conveni sectorial de la ceràmica se signarà al setembre

El taulell reconeix la preocupació per les conseqüències del Brèxit en el sector
1 agost 2019 17:13h
La Mesa de la Ceràmica es reunirà el 16 de setembre. / ASCER

CASTELLÓ DE LA PLANA. El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha confirmat aquest dijous, després de reunir-se el amb el president de la patronal taulellera Ascer, Vicente Nomdedéu, que la Mesa de la Ceràmica es reunirà el 16 de setembre i que el conveni amb el sector se signarà eixe mateix mes. Puig ha destacat que aquesta reunió consolida la coordinació i "la capacitat d'entendre's dels últims anys.

El sector de la ceràmica és "fonamental" per a l'economia valenciana, segons ha detallat Puig, que ha destacat que la demarcació de Castelló és líder a l'Estat en el sector i un dels líders europeus. "És una indústria que hem de tractar amb una major sensibilitat per a consolidar-la i avançar en un món competitiu", ha dit.

A més, el cap del Consell ha recordat que la voluntat de la Generalitat és la de cooperar amb Ascer perquè és un sector fonamental". Per part seua, el president d'Ascer ha agraït a Puig "la seua actitud al llarg del temps, que demostra que està amb el sector, amb la província i amb la indústria ceràmica, que és important i líder en innovació a Europa i el món".

Durant la reunió, tots dos representants han destacat la importància de la signatura del conveni per a ajudar el sector "que serà bo també per al clúster sencer", ha dit Nomdedéu, que ha explicat que també han abordat la formació que "cada vegada és més important".

"Hem de pensar que el coneixement ha de ser compartit i aplicat, i la universitat, l'administració i els instituts tecnològics han d'anar a una. Així hi haurà més llocs de treball i diferenciació enfront de la competència mundial", ha afirmat Nomdedéu.

Preocupació pel Brèxit

D'altra banda, Nomdedéu, preguntat pels periodistes, ha mostrat la seua preocupació pel Brèxit, ja que el mercat britànic és "un dels més importants, on es col·loquen 250 milions i se sobrepassen els 280 milions enguany", per la qual cosa s'han mostrat "molt preocupats".

"Un Brèxit dur farà que les vendes en eixe mercat caiguen. En general, pinten bastos. La lliura està caient i els problemes logístics estan per resoldre, per la qual cosa altres països aprofitaran per a ficar-se en aquest mercat", ha subratllat.

Irlanda ja està manifestant també la seua preocupació i el sector ha de fer-los creure més en els seus productes i serveis, i pensar en alternatives de mercat estratègic perquè "això no pinta bé a curt termini", ha conclòs.

Sobre energia, "seguirem com fins ara, "perquè si per al Ministeri d'Energia som els que som, és gràcies a la Generalitat Valenciana i continuarem col·laborant", ha dit.

next