València aprofitarà les obres de la plaça de la Reina per a plantejar la conversió en zona de vianants de la de l'Ajuntament

El regidor de Mobilitat, Giuseppe Grezzi, descarta estendre el tancament al trànsit de la plaça de l'Ajuntament a tots els diumenges i assegura que quan l'espai siga només per a vianants es farà de manera definitiva
4 setembre 2019 17:24h
Grezzi confia a escometre la conversió en zona de vianants "en un futur pròxim". / GOOGLE MAPS

VALÈNCIA. El regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, espera poder definir i escometre el projecte de conversió en zona de vianants de la plaça de l'Ajuntament de València "en un futur pròxim" per a convertir-la en una plaça "com toca, amable, accessible i connectada" i que "no siga una rotonda, com és ara".

En tot cas, quan s'inicie la conversió en zona de vianants es farà "sense assajos" i amb la "solució definitiva i més adequada" que resolga com donar el servei dels autobusos de l'EMT a la plaça i a l'entorn, així com garantir l'accés als pàrquings de la zona, al veïnat, a la càrrega i descàrrega i a totes les servituds econòmiques, ha garantit Grezzi.

L'edil, que s'ha pronunciat en aquests termes després de presentar les activitats de la Setmana de la Mobilitat, ha apuntat que quan s'inicien les obres de remodelació de la plaça de la Reina –el projecte de la qual està pendent dels últims informes abans passar a la fase de licitació, que Grezzi espera que s'inicie "com més prompte millor"– hauran de desviar-se les onze línies de l'EMT que passen per ella.

Aleshores, els autobusos no podran entrar a la plaça de la Reina ni passar per Sant Vicent fins a la plaça de l'Ajuntament i "s'haurà de donar una solució, en la qual si ja no passen els autobusos, estarem en condicions de fer la conversió en zona de vianants", ha apuntat Grezzi.

Hui dia, ha comentat, "l'obertura de la plaça a la gent que camina i a les activitats és un fet consolidat que no provoca ja cap problema, al contrari", des que a la fi de novembre del 2015 el consistori va començar a obrir-la als vianants, "és cada vegada una demanda ciutadana més estesa", ha assegurat.

Encara que en l'actualitat ja es tanca al trànsit l'últim diumenge de cada mes i amb motiu d'algunes activitats, Grezzi ha declinat estendre la mesura a tots els diumenges. Quan es convertisca en zona de vianants la plaça "s'ha de fer de forma definitiva en lloc de fer assajos tots els caps de setmana amb totes les complicacions" que pot implicar, amb els costos que comporta el trasllat de línies i que "marejaria" als usuaris.

El responsable de Mobilitat Sostenible ha recordat que l'octubre del 2017 ja es va presentar una proposta per a avançar en aquest sentit i existeix un pressupost participatiu en el qual es treballa "conjuntament amb tot el govern" per a donar "una solució definitiva" que resolga com donar servei d'autobús, garantisca l'accés als pàrquings, als veïns, a la càrrega i descàrrega, i es preserven les activitats econòmiques.

En tot cas, Grezzi ha assenyalat que de moment les mesures s'estan treballant amb els tècnics i, quan estiguen llestes, es presentaran i es donaran a conéixer tots els detalls concrets de l'actuació.

next