Convoquen concentracions a València, Castelló i Alacant contra la sentència de la violació en grup a Manresa 

El moviment feminista de diferents ciutats del País Valencià organitza protestes aquest dilluns per a donar suport a la víctima i dir "prou" a la "justícia patriarcal"
3 novembre 2019 13:05h
Les mobilitzacions estan convocades a les 7 de la vesprada. /  DANIEL GARCÍA-SALA

VALÈNCIA. El moviment feminista del País Valencià se suma a les concentracions en protesta per la sentència de la violació en grup d'una menor a Manresa el 2016. Les mobilitzacions, convocades a València, Alacant i Castelló per a aquest dilluns 4 de novembre, posen el focus a acabar amb la "justícia patriarcal" i en la decisió de l'Audiència de Barcelona, que ha condemnat per abús sexual i no per agressió sexual cinc dels acusats de la violació. 

En l'últim moment, la Fiscalia havia decidit elevar a agressió sexual l'acusació contra els sis processats per violar la xica, que tenia 14 anys quan es van produir els fets. Tot i això, finalment, l'Audiència va descartar aquest delicte i imposa una pena de 12 anys a dos del joves i una altra de 10 a tres mes. A més, la sentència absol un altre jove jutjat pels mateixos fets. Hi havia un seté jove acusat per un delicte d'omissió de socors que també ha quedat absolt. 

Les mobilitzacions estan convocades a les 7 de la vesprada. En el cas de València, la cita és al Parterre; a Alacant, la protesta és front a l'Audiència Provincial, a la plaça de l'Ajuntament. Finalment, a Castelló la concentració està convocada pel Col·lectiu de Dones de Castelló a la plaça Major. 

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next