Cooperatives de vivenda podran construir 118 habitatges en huit solars municipals

L'Ajuntament de València cedeix aquestos terrenys per a afavorir l'accés a la vivenda
1 febrer 2019 17:50h
L'Ajuntament obtindrà a canvi baixos o vivendes, que es destinaran a lloguers socials. / DIARI LA VEU

VALÈNCIA. L'Ajuntament de València posarà a disposició de diferents cooperatives de vivendes huit solars de diferents punts de la ciutat, on es podran construir fins a 118 habitatges municipals. Seran les cooperatives les encarregades d'executar i promocionar els habitatges, que s'ubicaran als barris de Massarrojos, Nou Moles, el Cabanyal, Quatre Carreres, la Fonteta de Sant Lluís, Benimàmet i el Palmar. 

Aquestes entitats sense ànim de lucre, formades per persones que comparteixen la necessitat d'una vivenda i s'uneixen per a accedir-hi amb les millors condicions, podran optar als solars municipals mitjançant concurs, les bases dels quals encara s'han d'establir, però que passades entre 50 i 75 anys –encara per determinar–tornaran a ser propietat municipal. 

L'Ajuntament obtindrà a canvi baixos, que tindran un ús públic, o algunes vivendes, que es destinaran a lloguers socials. La portaveu i regidora de Vivenda, María Oliver, ha informat aquest divendres d'aquesta nova fórmula que l'equip de govern desenvoluparà, "tal com va plasmar al seu Pla de Vivenda, per a garantir l'accés a un habitatge digne" i que s'ha aprovat a la Junta de Govern Local. 

La distribució prevista de vivendes és de 20 a Massarrojos, 46 a Nou Moles, 12 al Cabanyal, 20 a la Fonteta de Sant Lluís, 8 a Benimàmet i 12 al Palmar. 

next