La Coordinadora Feminista de València vol que es canvie el nom del Centre de Perfeccionament Plácido Domingo

El col·lectiu aporta en els escrits de sol·licitud "noms de dones valencianes rellevants en el món de la música i que mai han tingut un reconeixement públic"
4 desembre 2019 14:01h
Plácido Domingo està aquests dies a València protagonitzant les funcions de l'òpera 'Nabucco'. / JUAN CARLOS CÁRDENAS, EFE

VALÈNCIA (EP). La Coordinadora Feminista de València (CFV) ha reclamat que es canvie el nom del Centre de Perfeccionament Plácido Domingo del Palau de les Arts de València a causa de l'acusació d'assetjament sexual d'una vintena de dones al cantant.

El col·lectiu fa aquesta petició a "les màximes autoritats responsables" del Patronat del coliseu; al president de la Generalitat, Ximo Puig, i a la presidenta de l'organisme, Susana Lloret, segons assenyala en un comunicat.

El col·lectiu feminista expressarà també aquesta vesprada la seua reivindicació en la concentració que realitzen el primer dimecres de mes. Per a la CFV, "l'espai de formació professional musical d'alt nivell per a joves cantants, músics i músiques no pot continuar portant el nom d'un home que ha sigut denunciat per més de vint dones per assetjament sexual".

En aquesta línia, en els escrits de sol·licitud que han enviat aporten "noms de dones valencianes rellevants en el món de la música i que mai han tingut un reconeixement públic com es mereixen".

Plácido Domingo està aquests dies a València protagonitzant les funcions de l'òpera Nabucco. L'intèrpret ha aprofitat la seua visita a la ciutat i la reaparició en els escenaris espanyols després de les denúncies per a aparéixer en diversos mitjans, on ha asseverat que mai s'ha comportat "de manera agressiva, assetjadora i vulgar".

D'altra banda, des de la coordinadora apunten que la concentració d'aquest dimecres té dos objectius: "Continuar denunciant com fem des de fa més de 20 anys totes les violències masclistes que patim les dones pel mer fet de ser-ho i recordar totes les que ja no estan entre nosaltres perquè han sigut assassinades".

El manifest d'aquest dimecres a la vesprada el llegiran dones de CERMI CV per a "denunciar la situació que viuen milers de dones amb discapacitat, que sobreviuen a tota mena de violències".

next