La coordinadora universitària VEU habilita una bústia per a recollir suggeriments i queixes lingüístiques

El servei estarà disponible de manera permanent en la web de la plataforma i també físicament als campus de la Universitat de València
16 octubre 2019 18:34h
La Coordinadora VEU es va presentar al març al Centre Cultural La Nau i aglutina de manera unitària diferents sindicats universitaris; professorat; personal d'administració i serveis, i entitats de defensa de la llengua. / FELIVET  

VALÈNCIA (EP). La Coordinadora pel Valencià en l'Ensenyament Universitari (VEU) ha llançat una campanya de recollida de propostes per a reivindicar "una vida universitària plenament en valencià". En aquest sentit, ha habilitat una bústia de suggeriments i queixes a la disposició de tota la comunitat universitària de la Universitat de València per a canalitzar qualsevol denúncia o proposta de millora.

L'entitat ha donat a conéixer la iniciativa en un acte celebrat a la Facultat de Ciències Socials de la Universitat de València, al qual han acudit representants d'Acció Cultural del País Valencià, Escola Valenciana, l'STEPV, el BEA, el SEPC, Plataforma per la Llengua, Decidim, la Càtedra de Drets Lingüístics i el Servei de Política Lingüística de la UV, segons informen els impulsors de la iniciativa en un comunicat.

En la bústia tenen cabuda tant casos d'incompliments dels compromisos lingüístics de l'ensenyament en valencià com tot mena de suggeriments o idees per a executar campanyes de promoció de la llengua a la Universitat de València, expliquen.

El servei estarà disponible de manera permanent en la web veucoordinadora.org i també físicament en els diferents campus de la universitat. L'objectiu de la iniciativa, subratllen, és "connectar amb la comunitat educativa i ser corretja de transmissió de la necessitat de respectar els drets lingüístics".

El director del Servei de Política Lingüística de la Universitat de València, Rafael Castelló Cogollos, ha celebrat la presentació de la campanya: "És cert que tenim mecanismes institucionals però aquesta campanya és important, perquè és la societat civil qui exigeix el compliment dels drets lingüístics, més enllà de les institucions".

La Coordinadora VEU es va presentar al març al Centre Cultural La Nau i aglutina de manera unitària diferents sindicats universitaris; professorat; personal d'administració i serveis, i entitats de defensa de la llengua. La plataforma va nàixer amb l'objectiu de "treballar per a normalitzar i incrementar l'ús del valencià en totes les esferes d'àmbit universitari" i va iniciar un "camí conjunt per a situar el valencià en el lloc que li correspon".

next