El nou govern municipal de Villena permet que tornen les corregudes de bous cinc anys després

El PSOE cedeix la plaça de Bous per a la celebració d'actes taurins amb els vots en contra del Partit Verd
22 agost 2019 13:34h
La regidora Esther Esquembre del Partit Verd, que governa en coalició amb el PSPV, ha votat en contra. / EUROPA PRESS

VILLENA. Les corregudes de bous tornen a Villerna després de cinc anys sense celebrar-se. El PSOE ha retornat al municipi aquests actes després de tota una legislatura amb el Partit Verd sense celebrar-se. Ara ja hi ha data per a la celebració d'aquests actes: el pròxim 7 de setembre amb motiu de les festes del municipi. 

Aquest dimecres, la Comissió d'Ús de la Plaça de Bous, encapçalada pels socialistes des del canvi de govern municipal, ha autoritzat la seua cessió a l'empresa que la va sol·licitar amb els vots en contra de l'oposició. La mesura serà ratificada previsiblement en la junta de govern del pròxim dilluns.

La regidora del Partit Verd Esther Esquembre –que governa en coalició junt amb els socialistes– ha votat en contra. En un post de Facebook, la regidora ha denunciat la decisió del PSOE i ha plantejat si una empresa pot "forçar" el consistori a cedir-li el seu espai municipal per al "lucre i la tortura d'animals". Esquembre ha afegit que ja no es tracta de si "l'activtat és legal o no", sinó de si "educa" o és "ètica". 

De fet, l'exalcalde de Villena del Partit Verd, Francisco Javier Esquembre, va ser citat als tribunals per un pressumpte delicte de prevaricació per no concedir l'espai per a la celebració dels actes taurins després d'una querella de la Fundació del Toro de Lidia (FTL). Aquesta entitat ara s'atribueix el triomf que hagen retornat les celebracions festives al municipi. El Partit Verd, davant aquesta situació, va iniciar una petició en Change.org contra la querella de la fundació. 

next