El corrent d'IU liderat per Ricardo Sixto demana que la militància vote 'no' a la confluència amb Podemos

El diputat d'Esquerra Unida al Congrés assegura que el partit morat "mai va tindre la intenció de sumar, sinó de desplaçar" la seua formació
3 març 2019 19:38h
Els 'independents' volen dinamitar el pacte entre Izquierda Unida i Podemos per a les eleccions generals. / EUPV

VALÈNCIA. La coordinadora de militants independents d'Izquierda Unida (IU) ha rebutjat aquest diumenge l'acord assolit entre aquesta coalició i Podemos perquè ambdues formacions vagen juntes a les eleccions generals del 28 d'abril i han demanat el 'no' en el referèndum convocat entre aquest dilluns, 4 de març, i el dia 10.

Així, el diputat valencià Ricardo Sixto rebutja el pacte proposat per la direcció d'Alberto Garzón i assegura que Podemos "només volia desplaçar-los". Per als 'independents' d'IU, el referèndum per a ratificar l'acord amb Podemos "no és més que un pretext per a continuar diluint Esquerra Unida en Podemos i garantir que Garzón i el Secretari General del PCE puguen accedir a un càrrec institucional", han manifestat en un comunicat.

"Aquest referèndum es farà sense debat polític previ, sense ocasió de discutir l'acord programàtic, cosa que demostra que a la direcció només li preocupa la butaca d'alguns", han afegit.

Segons denuncia Sixto, "no es tindrà en compte el percentatge de participació, com en altres ocasions, encara que es done un nivell alt d'abstenció, tal com ha ocorregut en els últims processos des de l'elecció de Garzón com a coordinador d'IU". "Posen entre les opcions de vot 'sí', 'no' o 'abstenció' i així amaguen la realitat, però el que de debò passa és que més de la meitat de la militància no participa en eixos referèndums o primàries, posant en dubte la seua legitimitat", agrega.

Per al diputat al Congrés, IU "no ha sigut un grup parlamentari amb iniciativa pròpia" i "ha deixat que Podemos prenguera les decisions unilateralment". En la seua opinió, s'han donat confrontacions polítiques amb Podemos i la direcció de Garzón no s'hauria "desmarcat" de la la seua línia política, tot i no ser compartida amb IU com va passar recentment amb el reial decret sobre l'habitatge.

A parer seu, IU ha patit una "invisibilització" i pronostica que "s'agreujarà molt més en un grup més xicotet i amb un menor nombre de diputats d'IU".

Així mateix, critica que "les primàries s'aproven des de la direcció federal, usurpant la capacitat de cadascuna de les federacions per a decidir el seu procés", i que "des de la direcció s'opte pels candidats més pròxims a Garzón, afegint el nom del candidat referenciat a la candidatura a la presidència del govern quan IU no presenta cap candidat a la presidència del govern".

"I, a més, Alberto Garzón es presenta per Màlaga, i no per Madrid com marquen els estatuts, no deixant que la diputada per Màlaga tinga opcions de tornar a repetir", ha manifestat.

Per a Sixto, "Podemos mai va tindre la intenció real de confluir, de sumar; el seu objectiu des de sempre ha sigut desplaçar-nos i la direcció actual els ha fet la meitat del treball".

next